BIHFUDBAL

Sloga gostuje Igmanu: Došlo vrijeme za bodove „sa strane“

Šef stručnog štaba Sloge Zoran Ćurguz pred utakmicu sedmog kola Premijer lige BiH u kojoj će njegovi izabranici igrati u subotu od 17 časova u Doboju kod Kaknja protiv Igmana je naglasio da je došlo vrijeme da se počnu donositi bodovi i sa gostovanja.

– Obje ekipe su debitanti u eliti i dosadašnji rezultati pokazuju da se radi o timovima, koji su tu otprilike podjednakog kvaliteta. Možda smo malo efikasniji od njih, ali su zato oni sa druge strane primili manje golova. U svakom slučaju radi se o izuzetno kvalitetnoj ekipi sa mnogo zvučnih imena. Tokom prelaznog roka doveli su mnogo iskusnih igrača, pogotovo iz Sarajeva. To su fudbaleri, koji ima daleko više premijerligaških utakmica u nogama, mnobo više iskustva, a neki od njih su osvajali i titulu – naglasio je Ćurguz.

Istakao je da premijerligaš iz Konjica veoma čvrsta i organizovana ekipa, koja uvijez zna šta želi i hoće.

– Pokušavaju sa dugim loptama preko Mirsada Ramića da ugroze gol protivnika i imaju dva izuzetno brza krila. Od mojih igrača očekujem dobru reakciju, jer mislim da je vrijeme da počnemo donositi bodove sa gostovanja, jer za očuvanje premijerligaškog statusa neće nam biti dovoljni samo pozitivni rezultati sa domaćih utakmica. Na prva dva gostovanja u sezoni postigli smo četiri gola, ali ostali smo kratkih rukava. Nadam se da će u subotu biti bolje i da ćemo se radovati prvom pozitivnom gostujućem rezultatu – nastavio je Ćurguz.

Osvrnuo se i na igrački kadar prem susret sa Igmanom.

– Karlo Stapić neće biti na raspolaganju zbog tri kartona, dok Adonis Bilal još nije u trenažnom procesu. Svi ostali su u kombinaciji i potpuno su spremni za ovaj duel  – dodao je Ćurguz.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button