BICIKLIZAM

Kuvalja na trci oko Bugarske: Važni sastanci za razvoj biciklizma u regionu

Predsjednik Balkanske biciklističke unije Vladimir Kuvalja otputovao je na „Trku oko Bugarske“ tokom koje će obaviti niz sastanaka sa čelnim ljudima ovog događaja, tamošnjeg biciklističkog saveza, ali i ljudi iz ministarstva sporta.

Kao zemlja u kojoj biciklizam ima dugu tradiciju o čemu svjedoči i 69. izdanje trke, Bugarska je vrlo važna članica saveza balkanskih zemalja, rekao je Kuvalja, koji je prije nekoliko godina bio na čelu ove trke.

– Imamo odlične odnose sa rukovodstvom Biciklističkog saveza Bugarske predvođenim predsjednikom Dragomirom Kouzovim i spremni smo da zajedno radimo na razvoju biciklizma u ovom regionu. Ovaj sport je sve popularniji na Balkanu, imamo i sve više takmičara koji mogu da se nose sa najboljim na svijetu, a posebno sam srećan što profesionalne trke na Balkanu opstaju, čak i napreduju u ovim teškim vremenima. Bugarska je jedna od perjanica tog razvoja i siguran sam da ostale zemlje mogu dosta da nauče od naših prijetalja koji gotovo sedam decenija organizuju trku – rekao je Kuvalja.

Trka startuje u subotu prologom u prestonici Sofiji, a imaće ukupno pet etapa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Full Article
Back to top button