EUROKUPOVIFUDBAL

U LOV NA “KNEŽEVE” Zvezda dočekuje Monako na otvaranju Lige Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde utakmicom protiv Monaka (21.00, stadion “Rajko Mitić”) počinju ovosezonsko učešće u Ligi Evrope. Crveno-beli se takmiče u grupi H protiv Monaka, Ferencvaroša i Trabzonspora.

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević uoči meča rekao je da je Monako kvalitetna ekipa, ali i da su daleko jači protivnici padali u Ljutice Bogdana.

– Očekujem kvalitetnu utakmicu, protiv kvalitetnog protivnika, ne zato što je u perfektnoj formi, nego zato što igra jednu od fizički najzahtevnijih liga. Igraju drugim intenzitetom, na nekim drugim brzinama, fizički su dominantni i moćni, to su pokazali i protiv Pari Sen Žermena. Nisu vanzemaljci, najbolji su u promenama poseda jer su veoma direktni i agresivni, to je nešto što im prija. Protiv ekipa gde su oni dominantni imaju problema. Očekujem jednu utakmicu gde uz našu disciplinu i kvalitet koji imamo možemo da pružimo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat. Poštujemo Monako, ne pretimo nikome, ali uz dužno poštovanje ne pobeđuje onaj koji je bolji na papiru, ovde su pobeđivani i mnogo jači timovi od Monaka, naravno za to nam treba devedeset plus minuta discipline, želje za nadigravanjem i potpunog fokusa u svim segmentima igre – rekao je Milojević.

Napadač crveno-belih Aleksandar Pešić svjestan je očekivanja publike.

– Velika su očekivanja i ne bežim od toga. Ne vidim “problem” što nisam na dve utakmice dao gol. U dvomeču sa Makabi Haifom sam postigao dva pogotka i asistirao. Ukoliko je to “loše”, iz dve utakmice dati dva gola i asistirati, slažem se onda da je “loše”. Saglasan sam sa tim da sam odigrao poslednja dva meča “loše”, ali nisam bio u trenažnom procesu sa ekipom. Imao sam malih problema, ne bežim od toga i znam da će biti bolje – rekao je Pešić.

Grupna faza Lige Evrope završava se 3. novembra, a finale je na programu 31. maja 2023. na „Puškaš areni“ u Budimpešti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button