EVROPSKE LIGEFUDBAL

NEZADOVOLJNI INZAGIJEM Inter zvao Stankovića?

Dejan Stanković mogao bi da preuzme milanski Inter, prenose italijanski mediji.

“Nerazuri” su nezedovoljni očajnim startom sezone i porazima u derbijima od Lacija, Milana i Bajerna, pa je Simoneu Inzagiju ugroženo trenersko mjesto.

Inzagiju je navodno postavljen ultimatumi da osvoji najmanje šest bodova u naredne tri utakmice protiv Torina, Viktorije Plzenj i Udinezea, inače će dobiti otkaz.

Italijanski list “Tutosport” prenosi da su u Interu već hitno potražili novog trenera, a čelnici kluba su u kontaktu sa svojim bivšim igračem Stankovićem.

Srbin je, inače, igračka legenda Intera pošto je sa “nerazurima” osvojio sve što se može osvojiti, uključujući i triplu krunu 2010. godine.

Stanković je nedavno napustio Zvezdu, a dok je vodio crveno-bele, italijanski mediji su često pisali o interesovanju timova sa Apenina, prije svih Sampdorije i Udinezea.

Ovo je prvi put da se spekuliše o Interu, ali “nerazuri” do sada nisu ni bili u tolikoj krizi u kojoj se očekivala smjena trenera.

– Ako ne uspije da se plasira u osminu finala LŠ, Inter mora da obezbijedi plasman u Ligu Evropu, koje je finansijski isplativo takmičenje. Takođe, osvajanje LE donosi plasman u Ligu šampiona – navodi italijanski list.

“Tutosport” ističe da su čelnici Intera ponovili Inzagiju da ima podršku da ostvari dobre rezultate u narednom periodu.

– Inter do sada nije razmišljao o drugim trenerima, pošto na tržištu nema dobre ponude. Maurisio Poketino je preskup, dok se Roberto de Zerbi ne bi uklopio u milanski klub. Interu bi u slučaju da Inzagi dobije otkaz savršeno odgovarao Dejan Stanković, koji je nedavno napustio klupu Crvene zvezde. On bi se sigurno odazvao pozivu svog bivšeg kluba. Međutim, svi u Interu se nadaju da je Inzagi sadašnjost i budućnost kluba – zaključuje “Tutosport”.

Stanković (43) je za Inter igrao od 2004. do 2013. godine. On je za milanski klub postigao 42 gola na 326 mečeva, a sa milanskim klubom je osvojio 15 trofeja.

Stanković je u decembru 2019. godine preuzeo Crvenu zvezdu, a odlučio je da podnese ostavku prije nekoliko nedjelja, pošto nije uspio crveno-bele da uvede u Ligu šampiona. Sa Zvezdom je osvojio tri uzastopne titule u Superligi Srbije, kao i dva Kupa Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: fun guy gummies
  2. Povratni ping: 다시보기
Back to top button