EVROPSKE LIGEFUDBAL

SPORTSKI DIREKTOR DORTMUNDA Holand je postao teret za nas

Erling Holand je bio centralna tema ljetnog prelaznog roka, Norvežanin je u transferu vrijdnom 60 miliona evra potpisao ugovor sa Mančester sitijem, i već je počeo da se isplaćuje Građanima.

Ipak, iz Dortmunda o Holandu nisu stigle lijepe reči, iako je bio omiljen među navijačima. Sportski direktor Milionera Sebastijan Kel nije baš najbolje pričao o Norvežaninu.

– Koliko god da smo ga cijenili, uz sve što je uradio za klub, on je definitivno postao teret, kako za svlačionicu tako i za klub. U suštini sve se vrtjelo oko njega. Upravo iz tog razloga bilo je vrijeme da ga prodamo, bila je to dobra stvar i za nas i za Siti. To potvrđuje činjenica da deset golova za naš klub ove sezone postiglo deset različitih strijelaca – kazao je Kel, uz dodatak:

– Volio bih da smo bili sigurni u Holandov odlazak malo ranije jer je to ograničilo naše pripreme. Bez njega imamo mogućnost da vjerujemo drugim igračima.“

Moguće da je ova Kelova izjava predigra za predstojeći duel Lige šampiona, u kojem će se sastati upravo Mančester siti i Dortmund na “Itihadu”. U dresu Milionera Holand je osvojio Kup Njemačke, a postigao je čak 86 golova na 89 odigranih mečeva.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button