FUDBALREGION

MILENKOVIĆ HVALI PIKSIJA I PORUČUJE Da se isprsimo Brazilu

Defanzivac Srbije Nikola Milenković vjeruje da reprezentacija može da ostvari zapažen rezultat na Mundijalu u Kataru.

– Prvi cilj je da prođemo grupu, to želimo svi, to želi cela Srbija. Neće biti lako, ali sa verom u sebe, sa igračima koje imamo i selektorom, to je najmanje čime bismo se zadovoljili – rekao je Milenković za “Informer”.

Uspon reprezentacije krenuo je dolaskom Dragana Stojkovića na mjesto selektora. Kada igrači pričaju o Piksiju, uglavnom su ključne reči “smirenost”, “energija” i “samopouzdanje”.

Tokom ljeta se često spekulisalo o transferu Milenkovića u neki veći klub.

– Pričao sam mnogo sa upravom i porodicom prethodnih meseci i odluka koju sam doneo bazira se na ambicijama kluba, koje su veoma visoke. To se vidi i po dovođenju kvalitetnih igrača, ali i građenju najlepšeg sportskog centra u Evropi i želji kluba da napravi iskorak. Ostanak trenera Vinćenca Italijana i stil koji on forsira takođe su mi bili veoma važni prilikom odlučivanja – kaže Milenković.

– Sećam se sastanka pre utakmice s Portugalom u Lisabonu, posle kojeg izlazite puni vere u sebe i razmišljate da nema šanse da vas Portugal pobedi. Neverovatno je kako vas ubedi u ono što priča, 1.000 odsto verujete da ste najbolji. Kad smo igrali s Portugalom 2:2 u Beogradu, on je ušao u svlačionicu i smireno rekao: ‘Ne brinite, momci, idemo u Lisabon da ih pobedimo tamo gde ih najviše boli’. Tako je i bilo. Čovek je vizionar, optimista, pozitivac i poseduje nesagledivo samopouzdanje – kaže štoper Fjorentine.

Srbija će na SP igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

– Zapala nam je nezgodna grupa. Moramo da idemo korak po korak, a Brazil je prvi. To je veoma važna utakmica, jer je bitno kako ćemo da otvorimo turnir. Brazil je velesila, ali mi smo pokazali da nemamo strah ni od koga. Na Brazil idemo uzdignute glave i da se isprsimo, idemo da napravimo veliki rezultat.

Već u prvoj utakmici u Kataru “orlove” čeka “selesao”.

– Pokazali smo da možemo da se nosimo sa svima. Gubili smo u Lisabonu, pa preokrenuli. Protiv Brazila ćemo da odigramo isto kao protiv Portugala. Nema razloga da bilo šta menjamo i da odigramo ispod tog nivoa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

4 Comments

  1. Povratni ping: magic mushroom pills usa
  2. Povratni ping: Gun SHOP USA
  3. Povratni ping: cartel oil company
Back to top button