BIHFUDBAL

Ćurguz: Kosorić je više ličio na “Indijanca” nego kapitena Željezničara!

Trener fudbalera Sloge Zoran Ćurguz razočaran je poslije minimalnog poraza na “Grbavici” od Željezničara (0:1), ali ne toliko zbog neuspjeha na terenu, već svega onog što se dešavalo za vrijeme utakmice.

On zbog toga nije ni želio dfa stane pred kamere nakon meča, a nije se pojavio ni na obaveznoj konferenciji za medije. Kasnije je ipak rekao ono šta mu je na duši.

– I prije meča sam čestitao Željezničaru na 101 godini postojanja, jer smatram da je to jedan od najboljih klubova na ovim prostorima. Međutim, tokom utakmice se u mnogo navrata pokazalo da u nekim stvarima i nisu baš veliki. Smatram da moraju da imaju boljeg kapitena od Aleksandra Kosorića, koji je po ponašanju na terenu više ličio na “Indijanca” nego na pravog vođu ekipe. To mu je neko dozvolio da radi. Sarajlije su pravile opstrukciju igre, posljednjih 20 minuta se igralo samo pet i koristili su jeftine trikove. Smatram da Željezničaru to ne priliči pogotovo što je igrao protiv ekipe koja je tek ušla u Premijer ligu BiH i koja je željela da se nadigrava – rekao je Ćurguz.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button