EVROPSKE LIGEFUDBAL

ORLOVI IPAK NA ČEKANJU Samardžić: Fokusiran sam samo na Njemačku

Novi dan donosi nam i novu stranicu priče o budućnosti Lazara Samardžića. Talentovani fudbaler Udinezea je zapaženim partijama na startu Serije A podigao na noge čitavu fudbalsku javnost u Srbiji i Njemačkoj, zemljama pod čijim bi zastavama mogao da nastupa u budućnosti.

Saga sa 20-godišnjim fudbalerom u glavnoj ulozi svakog dana dobija novi obrt. Tako je u izjavi za “Gazetu delo Sport” rekao kako se “više osjeća kao Nijemac”, dva dana kasnije selektor “orlova” Dragan Stojković je na konferenciji za medije otkrio da se Samardžić opredijelio za Srbiju, da bi se nepuna 24 sata kasnije Lazar sam oglasio putem svog Instagram naloga i istakao kako odluku još nije donio. Kakav će biti konačan epilog, dakle, možemo samo da nagađamo.

Ipak, “Spox” je odlučio da iz prve ruke čuje kakva je situacija, a prema izjavama koje je dao njemačkom mediju, Samardžić je bliži Njemačkoj, zemlji kroz čije je praktično sve mlađe kategorije prošao.

– Naravno da se nadam da ću se naći na Evropskom prvenstvu za mlade naredne godine. Radujem se zbog svakog nastupa za Njemačku. Prošle godine sam razgovarao sa trenerom U21 selekcije Antoniom Di Salvom. Rekao je da mu je teško da me pozove ukoliko ne igram redovno u klubu. Zato sam u početku bio samo sa U20 timom, da bi treneri mogli da prate moj razvoj. Tamo sam bio ubjedljiv, pa sam dobio poziv za sledeće okupljanje U21 selekcije gde sam usled povreda dobio priliku – rekao je Samardžić.

Upitale su ga njemačke kolege da prokomentariše i napore koje FS Srbije ulaže kako bi ga doveo pod svoju zastavu.

– Nisam se previše zamarao time. Znam da ima upita, ali sam jasno stavio do znanja da sam fokusiran na Njemačku. Još imam vremena da donesem konačnu odluku, za sada razmišljam samo o FS Njemačke. Ponosan sam što igram za reprezentaciju, ali naravno, ponosan sam i na svoje korjene, a pošto je moja porodica iz Srbije, naravno da se osjećam i kao Srbin – istakao je Samardžić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: สล็อต
Back to top button