EVROPSKE LIGEFUDBAL

Holand otkrio ko je bio njegov drugi izbor poslije Sitija

Norveški napadač Erling Holand u dokumentarcu “Holand – velika odluka” otkrio je zanimljive detalje vezane za transfer u Mančester Siti.

Otkrio je norveški golgeter da je engleski šampion pleo mrežu skoro godinu i po dana, a sve je počelo tokom dvomeča sa Borusijom iz Dortmunda, za koju je igrao Holand u četvrtfinalu Lige šampiona.

– Nakon te utakmice, mislim da mi je 15 ljudi prišlo da mi kaže kako bi trebalo da dođem kod njih. Stouns, Ruben Dijaš, Gundogan, Foden, De Brujne… Nikad nisam donosio odluku o sljedećem klubu zbog trenera koji ga vodi, ali je veliki plus to što je Pep Gvardiola u Sitiju, on je najbolji trener na svijetu. Siti je najbolji sportski projekat na svijetu u ovom trenutku i to je mjesto gdje ću moći da budem najbolji – rekao je Holand.

Spekulisalo se tih dana ko ga sve želi, a u dokumentarcu je i sam otkrio kakva je bila interna lista klubova njega i njegovog oca kao zastupnika.

– Smatram da je na našoj listi Mančester Siti bio najbolji tim. Bajern je broj dva. Na trećem mjestu je Real, potom slijedi Pari Sen Žermen. Naravno, na listi je još nekoliko engleskih timova pored Sitija koji su dosta dobri – Liverpul i Čelsi. Tu je i Barselona, svi su oni otprilike u istom redu.

Da je donio pravu odluku pokazuje i start sezone, pošto je na prvih 10 utakmica u svim takmičenjima postigao 14 golova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button