BIHRUKOMET

Prvo obraćanje Smajlagića: Posljednji momenat da rukomet krene u pravom smjeru!

Novi selektor rukometaša BiH Irfan Smajlagić danas se prvi put obratio javnosti, te je naglčasio da ga čeka mnogo posla.

Popularni Pipe nagalsio je da je velika čast biti selektor, ali i obaveza da napravi nešto kada je već dobio priliku.

– Ovo je možda i posljednji momenat da se rukomet u BiH stabilizuje i krene u pravom smjeru. Moj dolazak nije fokusiran samo na kvalifikacije već na pravljenje dobre baze u mlađim kategorijama odakle će se praviti igrači za seniorsku reprezentaciju. Nemamo kontinuitet i to je naš problem. Pričamo o dugogodišnjim planovima, naš je plan četiri godine, ali se taj plan mora aktivirati ranije. Da bi se ostvarila ideja morate biti ustrajni i imati strast kako biste ostvarili ciljeve. Treba puna podrška i vlasti i svih u državi, na ljudima iz Saveza je ogromna odgovornost tako da mislim da je moj dolazak usmjeren u tom smjeru oporavka rukometa. U situaciji sam da kroz tri prozora ili okupljanja moramo napraviti dobar filter igrača koji su spremni dolaziti u svim trenucima u reprezentaciji. Igrači ne mogu očekivati idealnu situaciju, to je pretenciozno, moraju biti svjesni situacije. Moraju se pronaći igrači koji mogu pomoći pristupom i kvalitetom. Spoznaja da predstavljate naciju meni predstavlja nešto veliko, trebaće nam vremena, biće padova, ali to je otprilike to – rekao je Smajlagić.

Naglasio je da mu je 18 od 20 prijatelja reklo da je napravio grešku kada je prihvatio poziv kenana Magode.

– Izazov, ambicija novog rukovodstva, a s druge strane ja sam opet rođen u BiH, čast mi je biti selektor BiH. Moja želja je da budemo prvaci Evrope, ali moramo biti realni – kazao je Smajlagić.

On je dodao da je obavio razgovor sa Markom Panićem.

– Nisam razgovarao sa Ivicom Obrvanom što ne znači da neću. Želim sa igračima raščistiti i vidjeti kako će reagovati u određenim situacijama. Stupio sam u kontakt sa Panićem, profesionalac je, žao mu je što nije dolazio ranije, iskazao je želju da dođe. Sve je moguće, zavisi od povreda i prehlada, ali će biti u rosteru. Želim napraviti B selekciju sa kojom će se raditi u pauzama, bez domaćih igrača je teško napredovati, treba povećati fokus domaćih igrača, govori novi selektor našeg tima – rekao je Smailagić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: relaxing music
  2. Povratni ping: 뉴토끼
  3. Povratni ping: NKSFB
Back to top button