EUROKUPOVIEVROPSKE LIGEFUDBAL

ČEFERIN PORUČIO BOGATAŠIMA Ideja Superlige je mrtva

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA, odgovorio je Florentinu Peresu oko obnavljanja ideje o Superligi.

Nedugo pošto je Peres na godišnjem skupu madridskog kluba poručio da ideja o osnivanju Superlige nije mrtva, Slovenac je jasni poručio da nema namjeru da dozvoli takvo takmičenje.

– Pričali smo predugo o tome, za mene ona ne postoji, ideja Superlige više ne postoji. Prenijeli su mi šta se dešavalo u nedjelju i šta je on rekao. To praktično znači da je ideja da se sve zatvori i da se pobrinu da veliki ne igraju sa malim klubovima. To bi zahtijevalo da se čitav evropski model promijeni. Takva ideja ne zaslužuje dalji komentar, jer bi bila prevelika razlika između siromašnih i bogatih, ne bi bilo ravnoteže – jasan je Čeferin.

On je takođe otkrio da ima namjeru da se ponovo kandiduje za mjesto prvog čovjeka evropskog fudbala.

– Čini se da ću biti jedini kandidat, niko ne želi da odem. Već sam dobio 55 pisama podrške, bilo bi čudno da se nisam kandidovao.

Čeferin je odgovorio i na reči predsjednik Napolija Aurelija de Laurentisa, koji je imao zamjerke na račun stranih igrača, rekavši da on ubuduće neće kupovati igrače koji su spremni da igraju na Afričkom kupu nacija.

– Ne dijelim mišljenje predsjednika Napolija. Igrači moraju da igraju za timove, ali i za reprezentacije. To je osnova fudbala – zaključio je Čeferin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Get More
Back to top button