BIHFUDBALREGION

U NEDJELJU U PODNE Sa kim će Srbija i BiH igrati kvalifikacije?

U nedjelju u podne, u Festhale egzibišn centru u Frankfurtu biće održan žrijeb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u fudbalu kome će 2024. godine domaćin biti Njemačka.

U kvalifikacijama će učestvovati 53 zemlje. Njemačka kao domaćin ima obezbijeđen direktan plasman, a u kvalifikacijama neće biti reprezentacije Rusije. Te 53 zemlje boriće se za 23 mjesta na Euru 2024.

Reprezentacije će biti raspoređene u deset grupa. Sedam grupa imaće po pet ekipa, tri po šest. Pobjednici i drugoplasirani iz svih grupa obezbijediće direktan plasman na Evropsko prvenstvo, tri preostala mjesta biće popunjena kroz baraž mečeve koji će biti odigrani u martu 2024. godine. Kvalifikacije će početi u martu sljedeće godine i biće završene u seprembru.

Šest je takozvanih šešira, a Srbija je, zahvaljujući uspjehu u Ligi nacija ove godine, smještena u drugi.

Prvi šešir: Hrvatska, Italija, Španija, Portugal, Holandija, Belgija, Danska, Poljska, Mađarska, Švajcarska

Drugi šešir: Srbija, Bosna i Hercegovina, Francuska, Engleska, Škotska, Finska, Vels, Izrael

Treći šešir: Crna Gora, Slovenija, Švedska, Ukrajina, Norveška, Irska, Island, Rumunija, Jermenija, Albanija

Četvrti šešir: Sjeverna Makedonija, Turska, Grčka, Bugarska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, Farska Ostrva, Fudbalski savez Kosova

Peti šešir: Slovačka, Severna Irska, Kipar, Estonija, Letonija, Litvanija, Belorusija, Moldavija, Malta, Gibraltar

Šesti šešir: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

Reprezentacije koje su izborile plasman na završni turnir Lige nacija – Hrvatska, Italija, Španija i Holandija – biće smještene u grupe u kojima će biti po pet reprezentacija kako bi mogle da odigraju završnicu Lige nacija u junu 2023.

Zna se i ko sa kim ne može u istu grupu – Srbija ne može sa takozvanim Kosovom, kao ni Bosna i Hercegovina, Jermenija ne može sa Azerbejdžanom, Bjelorusija sa Ukrajinom, Gibraltar sa Španijom.

Igraće se u deset gradova u Njemačkoj – Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Gelzenkirhenu, Frankfurtu, Štutgartu, Hamburgu, Diseldorfu, Kelnu i Lajpcigu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: apps that pay you
Back to top button