GRAND SLAMTENIS

Političari o nastupu Đokovića na Australijan Openu

Den Tehan, ministar u senci australijske vlade, zadužen za imigraciona pitanja, govorio je o mogućnosti za Novak Đoković opet zaigra u Melburnu.

Nakon vijesti i najave organizatora Grend slema da bi srpski as mogao da nastupi u januaru, pojedini političari su se javili i kritikovali.

To je najprije učinila bivša ministarka unutrašnjih poslova Keren Endruz, da bi svoj komentar ubrzo dao i Tehan.

On je pozdravio vijest da bi Novak mogao da se vrati u Australiju, ali ipak traži da se integritet imigracionog sistema zaštiti.

Đoković je deportovan zimus iz te zemlje i ima zabranu ulaska od tri godine, međutim, ukoliko da ubjedljive dokaze, mogao bi prije tog roka da se vrati u Australiju.

– Kao ljubitelj tenisa volio bih da ga vidim tamo. Ali najvažnije je da zaštitimo integritet imigracionog sistema. Pravila o ulasku su se promijenila, više ne morate da budete vakcinisani. Ako odluče da on može da dođe, moraju to da urade na način da zaštite integritet našeg imigracionog sistema – rekao je Tehan za “Sky news”.

Tehan je branio odluku sa početka godine da se Novaku zabrani ulazak.

– To je bila ispravna odluka jer su postojali svi uslovi koji su morali da budu ispunjeni da bi ušao u zemlju – rekao je Tehan.

Australijan open na programu je od 16. do 29. januara 2023. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mossberg 590a1
Back to top button