EVROPSKE LIGEFUDBAL

“Amerikanci će morati nešto da urade, nemaju dovoljno novca za Junajted”

Vlasnici Mančester junajteda, članovi porodice Glejzer, ne žele da prodaju klub sa Old Traforda i to će razljutiti navijače.

Mjesecima unazad navijačka baza Mančester junajteda, intenzivirala je proteste protiv američkih vlasnika, za koje vjeruju da sputavaju klub da napreduje i izvlače velike količine novca za sebe.

Džim Retklif, poznati britanski bizinismen i vlasnik “Ineosa”, ljetos je izrazio želju da postane vlasnik kluba za koji navija, ali mu je nedavno na sastanku sa porodicom Glejzer rečeno da Junajted nije na prodaju.

Gari Nevil, nekadašnji kapiten Mančester junajteda, smatra da posljednje vjesti neće ići u korist američkim vlasnicima.

– Navijači Junajteda će biti jako frustrirani vijestima, ali će shvatiti i da je Retklif pokazao jako poštovanje prema porodici. Jer u suprotnom, ne bi željeli da posluju sa vama ubuduće. Kada sam ga slušao, djelovalo mi je kao da kaže, ‘vidite, vlasnici neće da prodaju klub, ali su bili vrlo pristojni sa mnom’. Ako se nešto promijeni u budućnosti, on će biti spreman – kaže Nevil.

On smatrda da će se porodica Glejzer prije ili kasnije suočiti sa realnošću da klub mora da bude prodat.

– Ne vidimn kako im se to isplati, nejasno mi je kako ne mogu da donesu nove investicije i partnera. Ne vidim. On jednostavno nemaju novca da urade ono što je Mančester junajtedu potrebno – dodao je Nevil.

Gari takođe tvrdi da su Amerikanci “zapustili klub”.

– Junajted ne smije da ima ovakav stadion, ostali stadioni u Evropi i Premijer ligi stalno se modernizuju. Bila bi to velika nebriga ne dovesti stadion u stanje koje je potrebno. To je barem pola milijarde funti na renoviranje ili još milijardu za novi stadion. Onda investiranje u trening centar. Vidite koliko troši Čelsi, šta je potrošio Arsenal ove godine, šta radi Siti. Junajted mora da potroši veliki novac svake godine, a ono što su potrošili ljetos je daleko iznad ovog što su planirali. To su rekli prošle nedjelje na sastanku. To znači da su tanki sa kešom, uz sve te dugove koje otplaćuju. Tržište nije jako, posebno što se tiče investicija, ali nešto će morati da urade – zaključio je Nevil.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 코인선물
Back to top button