BIHFUDBAL

Oglasili se Mostarci, a bolje da nisu – bar što se tiče medija!

Poslije incidenta u Trebinju nakon utakmice sa Leotarom, oglasio se i Fudbalski klub Zrinjski, a bolje da nije!

Mostarci su u saopštenju objavljenom na zvaničnoj “Fejsbuk” stranici okrivili medije i kapitena Leotara Đoku Milovića, te naveo da za incident nikako ne mogu biti odgovorni treneri i igrači Zrinjskog.

– Zrinjski Mostar želi da istakne kako iskreno žali zbog događaja koji su se dogodili 30 minuta nakon završetka jučerašnje utakmice FK Leotar – HŠK Zrinjski (1:1), jer ćemo kao klub uvijek osuditi svaki oblik nedoličnog i neprimjerenog ponašanja. HŠK Zrinjski Mostar takođe želi da naglasi kako čvrsto stoji iza svih članova našeg kluba te istovremeno da izrazi zgroženost zbog načina na koji je dio medija prezentovao incident koji se dogodio na stadionu “Police”, a za koji odgovornost nikako ne mogu snositi treneri i igrači HŠK Zrinjski. Podsjetimo, prvi incident dogodio se na konferenciji za medije kada je član stručnog štaba FK Leotar prekinuo istu i verbalno napao trenera naše ekipe Sergeja Jakirovića, a drugi ispred autobusa u kojoj je začetnik incidenta definitivno bio kapiten kluba domaćina. HŠK Zrinjski posebno želi da osudi svjesno ili nesvjesno manipulisanje činjenicama od strane dijela medija koji su svoj sud donijeli na osnovu nekompletnih snimaka te su još jednom pokazali velik nivo neprofesionalizma i neobjektivnosti, ali i jasno izraženi stav da se u negativnom svetlu prikaže HŠK Zrinjski, zbog čega je naš klub odlučio da prekine sve profesionalne odnose s istima, jer smatramo da je to jedini ispravan način na konstantno iskazivanje manjka poštovanja prema sedmostrukom prvaku BiH. HŠK Zrinjski takođe traži od Fudbalskog saveza BiH da sigurnost svih aktera službenih utakmica stavi na prvo mjesto, posebno u krugu stadiona, jer smatramo da su se jučerašnji incidenti mogli sprečiti uz bolju organizaciju sigurnosnog aspekta – navodi se u saopštenju mostarskog kluba.

Ostaje nejasno zašto Mostarcima smetaju mediji koji su samo prenijeli ono pšto je snimljeno i što je moglo da se vidi nakon meča!

U međuvremenu se pojavio i novi snimak sa „Polica“ koji iz drugog ugla prikazuje tuču trenera Zrinjskog i kapitena Leotara.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button