EVROPSKE LIGEFUDBAL

JUNAJTED BLISTAO, ALI “Da sam Ronaldov trener, ja bih ga zadavio”

Pobjeda Mančester junajteda nad Totenhemom 2:0, vjerovatno najbolji nastup “crvenih đavola” ove sezone, ostao je u sjenci Kristijana Ronalda.

Portugalac je u centru pažnje engleskih medija ali i cjelokupne fudbalske javnosti iako nije ni zaigrao na ovom meču.

Nakon utakmice se više priča o Ronaldu nego o, na primjer, golmanu Totenhema Igu Lorisu koji je spriječio debakl Spursa na Old Trafordu.

Razlog zašto se Ronaldo nakon utakmice, u kojoj je ostao neiskorištena rezerva na klupi, provlači kroz medije je njegov potez prije posljednjeg sudijskog zvižduka.

Portugalac je odjurio prema tunelu dok je utakmica još trajala, a Dejli mejl piše da je moguće i da je napustio stadion prije kraja.

Taj potez su prokomentarisale dvije žive legende engleskog fudbala – Dion Dablin i Tim Šervud.

– Da sam ja trener Mančester junajteda, zadavio bih ga! Pitao bih ga šta radi. Njegovo ponašanje je neprihvatljivo. Veoma ga poštujem kao i sve što je uradio u karijeri, ali trebalo je da ostane i ispoštuje saigrače – rekao je Dablin.

Šervud se nadovezao.

– Šokantno! Ronaldo je samo pokazao da ne poštuje trenera. Bijesan sam zbog toga. I ja volim Ronalda i njegovu igru, ali ne smije dolaziti u ovakve situacije. Ako ga je Ten Hag poštovao time što ga nije uveo u igru na 6:1 protiv Sitija, onda je to trebalo da mu vrati – rekao je Šervud.

Junajtedov menadžer Erik ten Hag izbegao je direktan odgovor na pitanje da li je dozvolio Ronaldu da ode dok su mu saigrači još nastupali.

– Vidio sam ga, ali nisam s njim o tome pričao. Raspravljaćemo o tome. Sad slavimo pobjedu. Ne želim sada o tome, sutra ćemo. Volio bih da zadržima fokus na ekipi i sjajnoj predstavi svih 11 igrača i rezervi. Bila je to timska predstava – rekao je Holanđanin.

Inače, ovo nije prvi put da je Ronaldo pod Ten Hagovim vođstvom napustio utakmicu prije njenog kraja.

Isto je uradio na poluvremenu prijateljskog meča protiv Rajo Valjekana, nakon što je zamijenjen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: nagaqq
Back to top button