FUDBAL

Drama pred Katar: Borjanova reprezentacija u problemu, jedan igrač glavni krivac

U Kanadi imaju novu vrstu pobune koja je do skoro bila nezamisliva u fudbalu, a najveći problem pravi i najveća zvezda Alfonso Dejvis.

Fudbalska reprezentacija Kanade plasirala se tek drugi put na Svjetsko prvenstvo, a mjesec dana uoči turnira u Kataru javljaju se novi problemi. Taman što je Savez uspio da umiri igrače isplatom obećanih premija za plasman na Mundijal zbog kojih je golman Milan Borjan pokrenuo i bojkot, javljaju se nove nesuglasice koje će samo dodatno zaoštriti situaciju između fudbalera i rukovodstva, možda i pokvariti atmosferu u državnom timu.

Najpoznatiji igrač reprezentacije Alfonso Dejvis zabranio je Fudbalskom savezu Kanade da prodaje dres sa njegovim imenom pošto, kako kažu njegovi zastupnici, od toga ne dobija ni dinara i smatra da bi trebalo.

Sve je počelo nakon što je jedan od glavnih sponzora reprezentacije Kanade u avgustu snimio spot u kome je trebalo da proslave veliki uspjeh tamošnjeg fudbala i plasman na Svjetsko prvenstvo prvi put od 1986. godine, međutim reklamu na kraju nije odobrio Nik Husi, agent Alfonsa Dejvisa iz Bajerna. Razlog je to što smatra da nijedna druga kompanija sem one sa kojima Dejvis ima ugovor ne može da koristi “prava na komercijalnu upotrebu imidža sportista”.

Sličan slučaj imali smo i u reprezentaciji Francuske, gdje se Kilijan Mbape čak nije ni fotografisao sa ostalim saigračima, što će svakako pokrenuti novu temu u svijetu fudbala gdje se obrće sve više novca.

(Mondo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: Tesing Automation
Back to top button