FUDBAL

Obožavam Tadića, bio sam ljut kad je prešao u Ajaks: Njemac otkrio staru tajnu

Svi zagriženi fanovi sjećaju se brutalne generacije Sautemptona sa Maneom, Gracijanom Peleom, Dušanom Tadićem i Ronaldom Kumanom na klupi, a sjeća je se i Jirgen Klop, naročito zbog srpskog reprezentativca.

Tadić je iznenadio fudbalsku Evropu kada je u naponu snage, u 30. godini napustio Premijer ligu i preselio se u Amsterdam, gdje je za četiri godine postao alfa i omega slavnog kluba.

Pokazao je Tadić da su godine samo broj, te da i u 34. igra kao mladić. Te 2018, kada je odlazio iz Sautemptona, “za zdravlje” su se raspitivali i Barsa, i Milan, ali i Liverpul. Za Redse se saznalo tek sada, a sve je otkrio trener Jirgen Klop u najavi meča protiv Ajaksa u petom kolu ovogodišnje Lige šampiona!

– Bio sam veoma ljut na sebe kada je otišao u Ajaks, jer sam i ja bio zainteresovan za njega. Obožavam ga kao igrača – rekao je Klop pred duel sa Ajaksom u kome će juriti ovjeru plasmana u nokaut fazu, za šta mu je potreban jedan bod.

Liverpul ima dugu istoriju kupovine najboljih igrača Sautemptona, od Adama Lalane, Rikija Lamberta, Natanijela Klajna pa sve do Sadija Manea, Virdžila Van Dajka. Ipak, srpski reprezentativac je “umakao” Crvenima, a Klopa to očigledno i dalje boli jer je Tadić u Ajaks prešao za nevjerovatno skromnu sumu od “tek” 13,7 miliona evra. Za igrača te klase – premalo.

Tadić, koji je u Ajaksu odigrao 209 utakmica i upisao 94 gola i 98 asistencija i osvojio šest trofeja biće udarna igla amsterdamskog tima protiv Klopove ekipe ophrvane povredama i lošom formom.

Klop je upozorio svoje igrače pred duel sa Ajaksom.

– Biće teško protiv Ajaksa. I dalje su veoma dobri. Da, pobjedili smo ih kod kuće, ali poštujemo ono što Ajaks radi. Imaju sjajnu grupu igrača. Možda im je potrebno vrijeme da kliknu onako kako bi željeli, ali to je normalno u fudbalu. Imaju sjajan tim, vrhunskog menadžera i biće nezgodno. Ne vidim autsajdera u ovoj utakmici – rekao je Njemac.

(Sportal)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button