FUDBAL

Zaustavljen navijač: Krenuo pješke na Mundijal, pa završio u Iranskom zatvoru

Bivši padobranac i vatreni navijač Real Madrida, 41-godišnji Santjago Sančez pješačio kroz 15 zemalja i naširoko podijelio svoje putovanje na popularnom instagram profilu u posljednjih devet mjeseci.

Santjago je trebalo još “samo” da prepešači Iran da bi stigao do Katara, domaćina Svjetskog prvenstva.

Navijač Real Madrida i španske reprezentacije želio je da stigne pješke do Katara, zemlje domaćina predstojećeg Mundijala. Sada je veliko pitanje hoće li u tome i uspjeti, s obzirom da je “zaglavio” u zatvoru u Iranu.

Ta vijest i nije toliko loša, s obzirom na to da o njemu nekoliko dana nije bilo baš nikakvih informacija. Svaki trag mu se izgubio prije tri nedjelje, a njegovi roditelji i prijatelji bili su prilično utučeni, pomišljali su i na najgore.

Posljednji put se sa porodicom čuo početkom oktobra, a sada su stigle najnovije informacije o njemu. Nalazi se u Iranu, živ je, ali se trenutno nalazi u gradu Sakezu i to u zatvoru! Ovaj gradić pripada regiji Kurdistan, a sa njim je i prevodilac, koji je takođe uhapšen.

Santjago je poslednji put viđen 2. oktobra u gradu Penžvin u Iraku, na pet kilometara od granice sa Iranom. Do tada je svakodnevno komunicirao sa prijateljima i porodicom, govorio im je o svojim avanturama, ali kontakata nije bilo još od početka oktobra.

– Ovde je vruće, ali dobro je – bila je posljednja poruka koju je Sančez poslao svojoj porodici, poslije čega je za njega počeo pakao u zemlji u kojoj već nedeljama vladaju politički neredi.

Inače, Iran je bila poslednja zemlja koju je Sančez trebalo da prepješači kako bi stigao u Katar, ali sada je veliko pitanje hoće li uopšte moći pratiti Svjetsko prvenstvo makar preko malih ekrana.

(Sportklub.rs.)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button