FUDBAL

Sa Azurne obale najbolje se vidi proljeće

Fudbaleri Partizana u 5. kolu grupe D Lige konferencija gostuju Nici na Azurnoj obali.

Biće to međusoban duel za prvo mjesto koje vodi direktno u osminu finala trećeg po rangu UEFA takmičenja, dok će drugoplasirani imati jedan stepenik više i krenuti od šesnaestine finala.

U prvom meču ova dva rivala u Humskoj je bilo 1:1.

Zahvaljujući duploj pobjedi nad Kelnom (1:0, 2:0), ali i šokantnom porazu Francuza od Slovackog (1:2), Partizan je usamljen na prvom mjestu sa osam osvojenih bodova.

Nica ima pet, a Keln i Slovacko po četiri, a ova dva rivala će se u istom terminu od 18.45 boriti za ulogu “izazivača” u posljednjem kolu, odnosno, poziciju koja bi im dala nadu za prolaz u nokaut fazu.

Partizan je trenutno u najboljoj poziciji, jer osim tri boda viška i prilike da već ove večeri na “Alijanc” stadionu obezbjedi mir, ima i “opciju B”, a to će biti meč protiv Čeha u Humskoj 3. novembra, kada će Keln dočekati Nicu.

“Sreća u nesreći” je luda smirenost i hladnokrvnost koju posjeduje Gordan Petrić i koju obilato prenosi na igrače.

Minuti su dijelili Partizan od tri boda zaostatka, a zapravo ih ima sedam manje od Crvene zvezde. Ipak, Petrića to ne uznemirava previše.

– Ne mislim da će da se vrate na staro raspoloženje i formu sa početka sezone. Mislim da su oni ušli u taj neki film da moraju da se ponavljaju. Protiv Javora se nismo ponovili, niti odigrali kako možemo. Ne vjerujem da će u sljedećoj utakmici da se vrate na staro. U četvrtak protiv Nice je nova utakmica – riječi su trenera Partizana.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: sleep music
  2. Povratni ping: briansclub
Back to top button