FUDBALREGION

Lalat se obrušio na čelnika Zvezde: Dok je on tu za moju nogu nema mesta, a ja je volim 100 puta više od njega!

Trener Radničkog iz Niša Nenad Lalatović iznio je ozbiljne optužbe na račun jednog čelnika Zvezde, koga nije želio da imenuje.

Kako je rekao na konferenciji za novinare, pred meč protiv Kolubare, jedan čelnik crveno-bijelih, ljut zbog toga što je morao da drhti na „Čairu“ protiv njegovog tima, dao naređenje predsjedniku Sudijske komisije Dejanu Filipoviću da sudije moraju da budu struže prema njemu, te zbog toga nije želio da ustaje sa klupe na meču sa Partizanom.

– Nije razlog to što su me navijači Partizana provocirali, oni i treba da me provociraju, samim tim što su platili kartu. Ne zameram ništa nijednom navijaču Partizana, ali oni ne mogu da smire ili ućutkaju Nenada Lalatovića. Razlog je sasvim druge prirode. Dobio sam saznanja da je gospodin Dejan Filipović na jednom seminaru rekao sudijama da moraju da budu stroži prema meni u odnosu na ono što je bilo protiv Crvene zvezde i bojao sam se da četvrtim žutim kartonom ne dobijem suspenziju za ovu izuzetno važnu utakmicu protiv Kolubare ili, ne daj Bože, da dobijem direktan crveni karton, jer sam do aprila pod uslovnom kaznom, zbog onih dešavanja u Surdulici, kada mi je čovek sa tribina vređao porodicu – rekao je Lalatović.

Zato je bio miran nakon što je Radnički brzo primio dva gola u Humskoj.

– Rekao sam da idemo na streljanje, video da nemamo nikakve šanse, seo lepo na klupu i slušao ta vređanja, zbog kojih utakmica nijednog momenta nije prekinuta. U redu kada vređaju mene, ali zašto majku moje troje dece? Niti je ona to zaslužila, niti moja deca – počeo je Lalatović još jedan duži monolog:

– Gospodinu Filipoviću želim da još pet godina radi ovaj posao, jer ga je prošle godine radio perfektno, sada su već mnogo veći pritisci zbog mesta koje vodi direktno u Ligu šampiona. Nemoj da gine zbog drugih, svi oni koji su poginuli zbog drugih u srpskom fudbalu, nijedan od tih moćnika nije ih posle toga pozvao da pita kako su, od čega žive… Konkretno, znam da sam sada zasmetao jednom od čelnika Crvene zvezde, koji je mislio da ja treba da budem miran protiv Crvene zvezde, da ne smem da se prekrstim, da treba olako da izgubim. Imao je stres zbog mene do poslednje sekunde utakmice i zato je vršio pritisak. Ja moram da mu se obratim i da mu poručim da ja volim Zvezdu sto puta više od njega, ja sam ponikao u Zvezdi, nikada joj ništa nisam uzeo, samo sam joj davao i on nikada neće biti veći zvezdaš od mene. Ja znam da dok je on u klubu, moja noga nikad neće moći da kroči u Crvenu zvezdu, ali sam baš hteo da se dokažem protiv Zvezde, da ne izgubim tu utakmicu, jer to se piše. Ja ga se ne bojim, nikad nikog nisam puštao u životu! Nije mi bilo prijatno kada moj tim dobije pet žutih kartona u prvom poluvremenu, dva crvena, pa primimo gol u 97. minutu – nastavio je svoj “rafal” Lalatović, koji se nada da će Novak Simović, koji sudi meč Radničkog iz Niša i Kolubare suditi 50:50.

– Sigurno će se pojaviti neki sudija koji želi da se dodvori gospodinu Filipoviću i da mi baš on da crveni karton za bilo koji komentar. Nadam se da gospodin Simović, koji sudi utakmicu protiv Kolubare, neće podleći tom pritisku. On je jedan od naših najboljih sudija, internacionalac, siguran sam da će suditi 50:50. Ne kažem da je moje ponašanje primereno, ali ne može da bude primereno kada se desi sve što se desi. Ja često znam da prokomentarišem odluku sudija, ali nikad nijednog sudiju nisam uvredio, čak sam im simpatičan – zaključio je Lalatović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button