NEKATEGORISANO

SVAKA ČAST Jokić pretekao legendu NBA lige u pobjedi Denvera nad Oklahomom

Denver Nagetsi savladali su u gostima ekipu Oklahome sa 122:110 (42:29, 29:28, 22:38, 29:15), a najbolji centar na svijetu Nikola Jokić zabilježio je novi tripl-dabl, koji ga je upisao u istoriju.

Denver je teže nego što se očekivalo odnio pobjedu iz Oklahome jer je najmlađa ekipa u ligi odigrala fenomenalno treću dionicu i donijela rezultatsku neizvjesnost pred kraj susreta. Ipak, pobjeda Denvera ostaje u sjenci uspjeha Nikole Jokića.

Nagetsi su krenuli silovito, nošeni visokim procentima šuta iz igre, a prvenstveno za tri poena ubacili su rivalu 42 poena u prvoj četvrtini i stekli dobrih 13 razlike.

U drugoj dionici, timovi su bili poenterski ravnopravni, pa nije bilo značajnijeg mjenjanja rezultata. Na poluvremenu rezultat je bio 71:57 u korist Denvera.

Nastavak meča donio je preokret. Ekipa Oklahoma Siti tandera pokazala je svoj puni potencijal. Iskoristili su “prazan hod” Nagetsa i prvenstveno dobrim akcijama nadoknadili rezultatski nedostatak a zatim stigli i do preokreta. Na kraju treće dionice rezultat je bio 95:93 u korist domaćina.

U poslednjoj dionici, Oklahoma je izgubila koncentraciju, napadi su joj postali brzopleti a Denver je to isokoristio.

Nikola Jokić upisao je svoj 79. tripl-dabl u karijeri i postao centar sa najviše istih prešavši legendardnog Vilta Čembrlena koji sada ima jedan manje.

Džoker je samim tim izbio i na šesto mjesto vječne liste i sada krajičkom oka cilja ka poziciji pet i Lebronu Džejmsu koji ima 105 zabilježenih.

Jokić je upisao 15 poena, 14 skokova i 13 asistencija, Gordon je postigao 27 poena, a Džamal Mari 24.

U ekipi Oklahome Gildžos-Aleksander zabilježio je visokih 37 poena, Lugenc Dort dodao je 19, a Džoš Gidi 16 poena, prenosi RTS.

Aleksej Pokuševski se u statistiku upisao sa šest poena, sedam asistencija i dve blokade.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button