EVROPSKE LIGEFUDBAL

DRŽAVA PROTIV INTERA I MILANA „Neće pipnuti stadion“

Inter i Milan imaju ideju da promijene svoj stadion “Đuzepe Meaca” ili “San Siro”. Legendarni objekat bi po ideji ova dva kluba trebalo da bude zamijenjen novim stadionom koji bi se gradio maltene na istom mjestu.

Ipak za rušenje ovog stadiona je neophodno da to dozvoli i italijanska vlast. Sekretar za kulturu Vitorio Sgarbi kaže da rušenje „Meace“ ne može da se desi.

– Nikada to nećemo dozvoliti. Nećemo napraviti tu grešku. Meacu neće pipnuti, ne kaže to Sgarbi već zakon. Bilo bi to kao da se sruši EUR u Rimu. Ne može da bude srušen poslije 70 godina – rekao je podsekretar za kulturu Vitorio Sgarbi za ANSA.

On takođe kaže da će Interu i Milanu trebati dozvola ministra u italijanskoj Vladi da se stadion sruši, a da se to nikada neće desiti.

Nekadašnji premijer i bivši predsjednik Milana Silvio Berluskoni takođe je rekao da stadion ne treba rušiti.

– Mora biti zaštićen. On je istorija Milana i italijanskog fudbala. Uništiti ga bi značilo uništiti spomenik i simbol Italije – kaže Berluskoni.

Inter i Milan su zamislili da stadion izgrade nekoliko metara pored današnjeg, a da današnji postane parking što se često radi recimo u Sjedinjenim Državama. Druga opcija za ove klubove je da izgrade stadion u mjestu Sesto San Đovani koje je malo van grada.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button