EVROPAKOŠARKA

ITUDIS NAKON PORAZA Ako nisi spreman da se takmičiš, ne pripadaš ovdje

Trener Fenerbahčea Dimitris Itudis rekao je na konferenciji za medije nakon poraza od Barselone u šestom kolu Evrolige da mu prija atmosfera u klubu, kao i da je jedini pritisak koji ima sam sebi nametnuo.

Fener je pretrpio prvi poraz u Evroligi ove sezone, a Katalonci su slavili u tesnoj utakmici 81:80.

– Uprkos odličnom startu utakmice, oni su bili mnogo odlučniji. Cjelokupna je slika je takva da su oni više željeli pobjedu. Kada je riječ o odbrani, dozvolili smo mnogo igračima kao što je Laprovitola, bio je odličan – rekao je grčki stručnjak i dodao:

– Ako uzmete u obzir i to da smo loše šutirali za tri, utakmica je tako postajala sve teža. Dobra stvar je što se nikada ne predajemo.

Novinare je zanimao i komentar na to kakav je karakter ekipa pokazala u poslhednjoj četvrtini.

– Nisam bio ovdhe prethodne sezone i ne mogu da govorim o rezultatima. Ja preuzimam pritisak, na meni je. Ako nisi spreman da se takmičiš, ne pripadaš ovdhe. Igramo za Fenerbahče, ne igramo samo radi nas. Moramo da igramo sa ponosom i karakterom svaku utakmicu. Predstavljamo klub sa velikom istorijom i sa više od 30 miliona navijača – objasnio je itudis.

Pedesetdvogodišnji stručnjak je dodao i da ne smuhe da se zaboravi da je Fenerbahče novi tim.

– Moramo da učimo iz svake utakmice, svakog treninga. Moramo da izvlačimo lekcije iz svega. U procesu smo upoznavanja jedni drugih. To je dug proces, Evroliga je maraton.

Fenerbahče je prvi na tabeli Evrolige sa skorom 5-1, koliko ima i drugoplasirani Monako.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: mushrooms to eat
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button