BIHFUDBAL

Marinović bez poraza u “Dolini ćupova”

Fudbaleri Borca trijumfovali su proteklog vikenda nad Željezničarom rezultatom 2:1, a njihov trener Vinko Marinović produžio niz pozitivnih rezultata na “Grbavici”, piše Mondo.

“Crveno-plavi” su golovima Envera Kulašina i Nedeljka Piščevića stigli do tri važna boda, te sedmi put u izu ostali neporaženi od velikog rivala.

U isto vrijeme, pozitivnu tradiciju nastavio je i sadašnji trener banjalučkog premijerligaša koji nikada nije izgubio u “Dolini ćupova”.

Sve je počelo od 29. aprila 2016. godine kada je predvodeći Zrinjski upisao “nulu” u okviru 27. kola. Marinović je drugi put na Grbavici kao trener boravio 20. augusta 2016. godine, kada je prvi put na ovom stadionu stigao do cijelog plijena. I tada je komandovao fudbalerima Zrinjskog, koji su trijumfovali rezultatom 0:1, zahvaljujući pogotku Nemanje Bilbije.

Nakon odlaska iz Mostara, preuzeo je komandu nad mladom reprezentacijom BiH, a do narednog klupskog gostovanja na Grbavici morao je da čeka do prvog marta 2021. godine.

Tada je predvodio ekipu Sarajeva, remiziravši bez pogodaka, da bi za sada “krug zatvorio” nedjeljnim gostovanjem sa Borcem, kojeg je predvodio do devetog trijumfa u sezoni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button