EVROPSKE LIGEFUDBAL

Klop: Promjena vlasništva ne bi promenila moj angažman

Jirgen Klop je rekao da moguća promjena vlasništva Liverpula ne bi uticala na njegov angažman u klubu, čime je umanjio značaj svoje uloge u mogućim razgovorima o prodaji kluba.

Njegova izjava je stigla samo par dana poslije objave vlasnika kluba, Fenvej sportske grupe (FSG), da razmatraju mogućnost uključivanja novih akcionara.

FSG grupa je postala vlasnik Liverpula 2010. godine za 300 miliona funti, a početkom nedjelje je reagovala na informacije da priprema prodaju, uz izjavu da će istražiti mogućnost privlačenja investitora, ako je to u „najboljem interesu“ Liverpula.

– Šta god da se desi, ja prosto uživam u saradnji sa našim vlasnicima. Ali, ako dođe do promjene vlasništva, nema problema, jer sam maksimalno angažovan u klubu – rekao je Klop novinarima poslije pobjede Liverpula nad Derbi Kauntijem na penale u Liga kupu.

– Koliko ja znam, oni stvarno traže investitore i mislim da takav potez ima smisla – dodao je Klop.

Novinari su potom podsjetili Klopa da je još jedan engleski velikan, ranije ove godine, promijenio vlasništvo. Čelsi, koji je postao evropski kolos sa novcem Romana Abramoviča, sada je u rukama Toda Boelija i njegove kompanije „Klirlejk Kepitals“.

Ipak, menadžer Liverpula je odgovorio da su okolnosti drugačije, pošto u slučaju Čelsija govorimo o odlasku ruskog oligarha iz engleskog fudbala.

– Naši vlasnici traže investitore, koji će ubaciti nova sredstva. Situacija je potpuno drugačija. Čelsi je morao da bude prodat, pošto je njihov vlasnik imao problem – rekao je Klop na tu temu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button