FUDBAL

Znate li ko je “uljez” među “orlovima”

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi objavio je spisak od 26 igrača koje će voditi na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Ovaj spisak, kako to obično i biva, odmah je postao predmet analize u Srbiji, a opšti utisak je da navijači, za razliku od prethodnih okupljanja, nemaju previše zamjerki na selektorov izbor.

Sa druge strane, stranci koji pomno prate dešavanja u vezi sa Katarom i nacionalnim timovima koji će nastupiti na Mundijalu naišli su i na sastav Srbije koji ih je dobro “isprovocirao” i natjerao na razmišljanje.

Tako, osim komentara o jačini sastava, “jakoj sredini terena” i “strašnom napadu”, strance “žulja” i “IĆ” u prezimenu svih, osim jednog fudbalera. Naime, na društvenim mrežama, navijači komentarišu da se svi fudbaleri Srbije, osim Nemanje Gudelja, prezivaju “na isti način”, što im po svemu sudeći nije najjasnije.

Tako, neki se pitaju zašto je to tako, dok većina komentariše upravo Gudelja. Tako, za naše pojmove, se mogu pročitati smešni komentari, od toga da je “varalica i lažljivac”, neki smatraju da je on, ipak, Slovenac, a ima i onih pametnijih koji kažu da je “Gudelju “deda bio Srbin”

Bilo kako bilo, većin je saglasna u tome da je Srbija favorit iz sjenke i da bi napadači poput Vlahovića i Mitrovića bili rado viđeni među brojnim selekcijama koje će nastupiti u Kataru.

Da podsjetimo, Srbija se nalazi u Grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button