FUDBAL

PIKSI PRED MUNDIJAL Idemo skromno, ali da pokažemo svoj potencijal

Dragan Stojković Piksi nije opterećen očekivanjima javnosti pred Svjetsko prvenstvo.

Nakon sjajnih igara u kvalifikacijama i Ligi nacija, te fantastičnoj formi naših fudbalera u klubovima, velike se nade polažu u “orlove” pred Mundijal u Kataru.

Srbija će igrati u grupi sa Brazilom, Švajcarskom i Kamerunom.

– To je potpuno normalno. Igrači su svesni odgovornosti koju nose. Mi u potpunosti rasterećeno idemo u Katar i to u veoma teškoj konkurenciji. Samo maliciozni ljudi mogu da daju negativne komentare. Ne volim nepotrebnu gordost, a volim potrebnu skromnost. Tako živim i moja porodica tako živi. Poslom isto tako gledam da se bavim. Rezultati će doći, ali morate da ih zaslužite. Skromno da odemo u Katar, kao što smo u Lisabon pre godinu dana tačno. Upravo takvo ponašanje želim da vidim, a nema sumnje da što se tiče motivacije i šanse koja nam se pruža da pokažemo svoj potencijal. Do sada je funkcionisalo kako smo svi želeli. Pokazali smo da Srbija zna da igra fudbal bez obzira ko je protivnik. Imamo tešku grupu, jednu od najtežih. To je prilika da pokažemo koliko možemo. Očekivanja su velika, slažem se. Mi smo grupa koja poptuno skromno, spokojno i trezveno dočekuje Svetsko prvenstvo – rekao je Stojković.

Često se od fudbalera očekuje mnogo, a na kraju stigne razočaranje.

– Ništa mi nismo drugo od drugih naroda, medija, fudbalskih saveza… Svi oni očekuju čuda da se dese, što bismo mi bili različiti. Ono što mi težimo jeste da damo sve od sebe. Ako neko bude bolji, pružićemo ruku i tražićemo drugu, treću šansu. A da ćemo biti problem, da, svima ćemo napraviti problem. Mi imamo solidarnost na terenu i svoje neke ciljeve. Spremni smo da ih dostignemo. Moramo da gledamo šta je ispred nas. Ispred nas je Brazil, Kamerun i Švajcarska. Pokušaćemo da obezbedimo dovoljno bodova za prolazak dalje. Koliko je to bodova, ne znam.” Igrači naši ne moraju ništa, a mogu mnogo. Pa probajte ovo drugo, jer to možete. Nikakav pritisak neće morati sa moje strane, mora samo da se umre. Ovo Svetsko prvenstvo nije pitanje života i smrti, to je nagrada za sve ono što si pokazao. Vera mora da postoji, morate da verujete. Jer čovek bez vere, ne znam šta je.

Piksi ima iskustva pritiska sa Mundijala, ali kao igrač.

– I sa jedne i sa druge strane dobro je biti na svetskom prvenstvu, nevezano u kojoj ulozi. Postoje razlike jer biti igrač i trener, nemate tu neku odgovornost. Kao trener postoji vrsta odgovornosti i ja sam toga svestan. Kada sam se prihvatao posla, znao sam šta me čeka. Verovao sam i još uvek verujem da sve ide u pravcu kako želimo da igra naš tim. Naravno da će javnost dati svoj sud, ali niko neće imati pravo da nas vređa. Srbija i kada gubi mora biti ispraćena aplauzom i držimo se tog standarda. Razlike su u vođenju i igranju, ali u svakom slučaju je veliko zadovoljstvo biti deo najveće smotre. To vam daje satisfakciju jer taj vaš rad, kako treba da izgledate na terenu i van njega, vam daje zadovoljstvo jer niste nikoga obrukali. A pobediti i izgubiti, zavisi od mnogih stvari. Biti trener ili igrač postoji razlike, ali ste na istom mestu. Tu ste jer ste zaslužili, a ne jer ste lepi i simpatični.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: WeTalkBusiness
Back to top button