FUDBALREGION

Zvezda poslala ponudu za najboljeg golgetera ruskog šampionata!

Prema informacijama koje donose ruski mediji, Crvena zvezda želi najboljeg strijelca tamošnje Premijer lige, napadača Orenburga Vladimira Sičevoja.
Crvena zvezda je pobedom u Surdulici u nadoknadi vremena obezbedila mirnu zimu i deset bodova prednosti u odnosu na Partizan. I prije tog meča, šef struke crveno-bijelih Miloš Milojević naglasio je da će klubu biti potrebna “svježa krv” na proljeće, a kako stvari stoje u upravi šampiona Srbije uveliko rade na angažovanju pojačanja. 
Kako prenose ruski mediji, Crvena zvezda je poslala ponudu Orenburgu za napadača koji je u 15 kola postigao čak 14 golova. Zajedno sa Holanđaninom iz moskovskog Spartaka Kvinsijem Promesom, Sičevoj je vodeći na listi strijelaca ruskog šampionata, što je bila dovoljna referenca za upravu da opipa puls ruskog kluba, ali i ovog igrača. 

Činjenica da zbog situacije u Ukrajini ruski igrači trenutno nisu baš dobrodošli širom Evrope mogla bi da bude plus za Crvenu zvezdu. Ono bitnije, Sičevoj očigledno posjeduje kvalitet, a crveno-bijelima je napadač preko potreban. 

Nema dileme da je povratak Aleksandra Pešića bio dobar potez, ali angažovanje Kalife Kulibalija bez dileme je jedan u nizu promašaja. Na ovoj poziciji Zvezda ima još mladog, ekstratalentovanog Jovana Mijatovića, ali bi svakako angažovanje trenutno prvog strijelca Premijer lige Rusije dodatno zaoštrio konkurenciju pred odlučujuće bitke na proljeće. 

Crvena zvezda je prethodno angažovala već jednog ruskog igrača, u Ljutice Bogdana stigao je 19-godišnji ofanzivni vezista Jegor Prucev, koji je odigrao jedan meč ove jeseni.  

Sičevoj je karijeru počeo u Simferopolu, igrao je za Krimteplicu, a prije Orennurga i za Irtiš iz Omska. Ove sezone je pojačao Orenburg i igra najbolju sezonu u karijeri. Na Transfermarketu procijenjen je na 500.000 evra. 

Ruski mediji navode i da je Crvena zvezda već poslala ponudu, kao i da Sičevoj ima u ugovoru određenu otkupnu klauzulu, ali ne navode o kojoj se cifri radi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: zweefparasol vierkant
Back to top button