FUDBAL

ENRIKE PRINUĐEN DA MIJENJA Barsina nada ide u Katar

Fudbaler Barselone Alehandro Balde biće dio reprezentacije Španije na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru, pošto će zauzeti mjesto povređenog Hosea Gaje.

Kapiten Valensije je doživio povredu skočnog zgloba na pripremnom treningu Crvene furije u Jordanu. Nije poznato koliko će lijevi bek morati da se odmara, ali je jasno da neće moći da pomogne reprezentaciji na Mundijalu.

Priliku je umesto 27-godišnjaka dobio mladi defanzivac Barselone, koji će možda baš na Svjetskom prvenstvu debitovati za nacionalni tim u seniorskoj konkurenciji. Balde je već igrao za sve omladinske selekcije svoje zemlje. Konkurenciju za mjesto u startnoj postavi će imati u vidu klupskog kolege Đordija Albe.

Balde je za tim sa Kamp Noua nastupio u 16 navrata u dosadašnjem dijelu sezone, a 19-godišnjak je nauštrb Albe startovao 11 puta na mjestu lijevog beka. Alehandro je zabilježio i tri asistencije u španskom prvenstvu od početka sezone.

Španija se nalazi u grupi E sa Njemačkom, Kostarikom i Japanom, a prvi meč će odigrati protiv sjevernoameričke selekcije u sredu u 17 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button