FUDBAL

“Fudbal u škole”: Učenice i učenici iz Istočne Ilidže izborili republičko finale u Banjaluci

Djevojčice i dječaci iz Osnovne škole “Petar Petrović Njegoš” pobjednici su takmičenja Sarajevsko-romanijske regije u okviru projekta “Fudbal u škole”.

Završnica u muškoj konkurenciji održana je u Sportskoj dvorani “Peki” u Palama, a učestvovalo je sedam ekipa. Djevojčice su igrale u Sali OŠ “Srbija”, a za plasmana republičko finale borile su se četiri ekipe.

Viđen je lijep fudbal i mnogo emocija kod učenika četvrtih, petih i šestih razreda, a kapnula je i poneka suza. Iako su na ovakvim takmičenjima svi pobjednici, najsrećniji su kućama otišli učenici iz Istočne Ilidže.

Djevojčie su u finalu savladale vršnjakinje iz OŠ “Srbija”, dok su treće mjesto zauzele učenice OŠ “Pale”.

Kod dječaka je finalni meč bio vrlo zanimljiv, a za nijansu su bili bolji učenici iz Istočne Ilidže koji su sa 3:2 savladali učenike OŠ “Sveti Sava” Istočno Novo Sarajevo.

Ovim pobjedama, ekipe osnovaca iz škole „Petar Petrović NJegoš“ osigurale su plasman na republičko finale, te će u decembru u Banjaluci predstavljati Sarajevsko-romanijsku regiju.

Projekat „Fudbal u škole“ organizuje se po prvi put u Republici Srpskoj pod pokroviteljstvom Fudbalskog saveza Republike Srpske, a podršku akciji koja se odvija pod motom „Zdravo dijete, zdrava škola“, dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta, Ministarstvo prosvete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova, te Crveni krst Republike Srpske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button