FUDBAL

Policija je zatim šokirala zahtjevom: Opljačkana voditeljka u Kataru

Svjetsko fudbalsko prvenstvo počelo je juče, a događaj ovog tipa okupio je novinare iz svih krajeva svijeta, međutim neće svima u lijepom sjećanju ostati prvi dani Mundijala.

ominik Mecger, argentinska voditeljka, doživjela je neprijatnost, pošto je opljačkana po dolasku u Katar, a kada je otišla da prijavi slučaj uslijedilo je novo iznenađenje.

Naime, ona je snimala prilog sa navijačima za “TN”, te nije primjetila da je tokom izvještavanja neko izvukao novčanik iz njene torbe, a toga je postala svjesna kada je željela da kupi vodu u prodavnici.

Dominik je riješila da sve podijeli sa gledaocima i ispriča u uključenju šta joj se dogodilo.

– Policija je tu, u blizini mjesta gdje se fanovi okupljaju. Prijavila sam slučaj i odmah su me odveli u jedan drugi dio gdje se nalaze ljudi koji znaju engleski. Rekli su mi da ostanem mirna i da će brzo da riješe slučaj. Poslali su me potom u drugu stanicu, tamo me muškarci nisu pogledali, niko me od njih nije ni konstatovao, a onda sam prešla u dio gdje su žene i rekli su mi da moram da dam izjavu policajkama. Onda se dogodio jedan kompleksan momenat. Pitali su me kako želim da bude kažnjena ta osoba. Objasnili su mi da imaju kamere svuda i da će naći počinioca – izgovorila je Dominik i iznenadila i kolegu.

Policija je uspjela da brzo riješi slučaj, ali sve ono što se potom dešavalo nije tipično za zapadni svijet.

– Nisam razumjela pitanje, tražila sam da ponove, a žena me je upitala da li želim da počinilac bude osuđen na pet godina zatvora ili da bude deportovan. Pomislila sam tada da se možda ne razumijemo, jer ni ona ni ja ne govorimo engleski kao maternji jezik. Ponovila mi je pitanje i rekla da ja mogu da odlučim o kazni za počinioca. Odgovorila sam da zaista ne želim da se stavljam u takvu poziciju i da ne mogu ja da odlučujem o takvim stvarima i da nisam sudija.

Ona je istakla i da ju je sve to iznenadilo.

– Iznenadila sam se baš mnogo. Znam da postoje kulturološke razlike, sve to mi je bilo jasno, ali ne nešto ovako. Samo sam joj rekla da želim da mi budu vraćene stvari. Uzeli su mi izjavu, preveli su to na arapski jezik, tražili su mi da potpišem sve to. Nisam razumjela šta sve piše u toj izjavi, jer je na njihovom jeziku, ali su stvari mnogo drugačije nego kod nas – poručila je Dominik.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: one up shroom bar​
  2. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button