FUDBAL

Čuvao Mesija na SP, sada radi kao automehaničar

Čudna sudbina nekadašnjeg meksičkog reprezentativca, nastupao je na SP 2010. i 2014, a sada radi sasvim drugačiji posao.

Lionel Mesi, jedan od najboljih fudbalera današnjice, na dobrom je putu da osvoji trofej koji mu nedostaje, da sa Argentinom postane prvak svijeta. Do toga ga dijeli najteži korak, finalna utakmica sa aktuelnim prvakom svijeta, reprezentacijom Francuske.

Mesiju je ovo peto učešće na Mondijalima. Još kao tinejdžer predvodio je Argentinu na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine, a već četiri godine kasnije u Južnoj Africi Mesi je bio superstar.

Tada je jedan od rivala njegovoj selekciji bio Meksiko, ove dvije reprezentacije sastale su se u osmini finala. Bila je ovo posljednja prepreka koju je Argentina preskočila, s obzirom na to da je u četvrtfinalu eliminisana od Njemačke.

U tom meču protiv Meksika direktan Mesijev čuvar bio je Pol Agilar. Ovaj momak sada ima 36 godina, i vjerovali ili ne, radi kao automehaničar.

I pored činjenice da je igrao za Meksiko i četiri godine kasnije, da se pamte njegove partije protiv Kameruna, Brazila, Hrvatske i Holandije. Bio je tada i na meti Barselone, koja mu je nemijenila ulogu da bude zamjena za Danija Alveša. 

Do tog transfera nije došlo, a Agilaru je sve krenulo nizbrdo kad mu je prije dve godine trener Amerike Erera kazao da na njega više ne računa. Nije bilo ni valjane ponude za Agilara, pa je od četiri mjeseca po odlasku iz Amerike odlučio da otvori automehaničarsku radnju, kako bi zarađivao za život.

Probao je 2021. godine Agilar da se okane “posla ispod haube”, ali njegov angažman u Huarezu se neslavno i brzo završio. Iako ima 36 godina, bivši meksički reprezentativac se nada da bi mogao da produži fudbalsku karijeru.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: บาคาร่า
Back to top button