EUROKUPOVIFUDBAL

ŠERIF U BEOGRADU Partizan ovu priliku ne smije da propusti

Fudbaleri Partizana od 18 časova i 45 minuta dočekuju ekipu Šerifa u revanš meču prvog kola nokaut faze Lige konferencija.

Partizan je prošle sedmice u Moldaviji nadigrao ekipu Šerifa i trijumfovao rezultatom 1:0, a sada u Beogradu slijedi revanš.

Navijači Partizana su do sada imali nekoliko neprijatnih iznenađenja pa je zbog toga veoma važno da izabranici Gordana Petrića budu maksimalno fokusirani i posao odrade do kraja.

Crno-beli nisu baš ostavili najjači utisak u Moldaviji, igrali su sa desetoricom i na momente bili inferiorni, ali su ono najvažnije uspjeli da urade – pobijedili su.

Golman Popović je bio na visini zadatka i spašavao Partizan u par navrata u prvom poluvremenu, pa je domaćina kaznio Rikardo krajem prvog poluvremena, da bi u 50. minutu ostao bez Vujačića koji je zaradio crveni karton.

Partizan je u međuvremenu savladao Spartak 2:1 u Superligi Srbije, dok tim iz Tiraspolja nije igrao takmičarski meč.

– Sad igramo utakmicu koja će biti izuzetno zahtevna. Ekipa Šerifa se pokazala kao neugodan protivnik, dosta su brzi i jaki, tako da ćemo morati da odgovorimo i uradimo dosta domaćeg. Ako sutra pobedimo i prođemo u sledeći krug, imaćemo jednu sigurnost, mislim da dosta ljudi gledaju ovo kao neko rešavanje problema, ja to tako ne gledam – rekao je Petrić na konferenciji za novinare.

Petrić je istakao da od igrača traži da pruže maksimum.

– Ono što tražim od igrača je da se koncentrišu na svoj posao i da pruže maksimum i da budu zadovoljni posle utakmice – rekao je on.

Trener Partizana dodao je da igrači polako ulaze u formu nakon zimske pauze i ocijenio da ih prethodni meč protiv Spartaka u Subotici (2:1) nije “potrošio”.

Meč će zbog povrede neće igrati Patrik Andrade, koji će van terena biti nekoliko nedjelja, dok su Bibras Natho i Ljubomir Fejsa imali temperaturu, ali se njihov nastup protiv Šerifa očekuje.

Petrić je dodao da protivnička ekipa dosta utiče na postavku igre.

– Mi imamo jedan rezultat gde možemo da se opredelimo da li ćemo stajati nisko, u sredini ili visoko, što nije slučaj sa Šerifom, oni će morati da rizikuju. Ono što moramo je da budemo pametni i koncentrisani tokom cele utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button