EVROPAKOŠARKA

PARTIZAN PROTIV FENERA Crni dresovi, minut ćutanja i velika košarkaška bitka

Košarkaši Partizana dočekuju Fenerbahče od 21 čas u beogradskoj Štark Areni u 25. kolu Evrolige.

Košarkaši Partizana pobijedili su Fenerbahče rezultatom 73:72 u Istanbulu u 15. kolu Evrolige.

Kao što smo već pisali, igrači Fenerbahčea će na ovom susretu u Beogradu igrati u crnim dresovima u čast žrtvama zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju.

Partizan je odlučio da meč počne minutom ćutanja i da se time oda počast nastradalima u Turskoj.

Fenerbahče ima utakmicu manje od Partizana i skor 14 pobjeda i 9 poraza, dok su crno-beli na učinku 13 pobjeda i 11 poraza i podsjetimo u Istanbulu je pobijedila ekipa Partizana.

I pored toga što imaju 9 poraza (od čega 1 od Partizana u Istanbulu) oni i dalje važe za jednu od najboljih ekipa Evrolige i konkurenti su ne samo za Fajnal for već i za osvajanje šampionske titule.

– Prilično neobična situacija, jer su već neko vreme bez utakmica zbog svega što se desilo, nažalost. Prekinuto je prvenstvo, nisu igrali u Kupu, ni tu utakmicu Evrolige. Bilo je nekih informacija da su planirali da igraju i neke prijateljske utakmice, ali nemamo nekih infromacija više osim rezultata. Ono što je bitno da su im se vratili neki igrači. Lepa je i vest da je Nemanja Bjelica počeo da trenira sa ekipom. Što se tiče načina igre Fenerbahčea, poznato je da imaju nosioce, mogu da igraju sa različitim postavama, da igraju sa tri visoka igrača i onda ima dosta promena u odbrani. Mogu da igraju i sa niskom postavom i onda da traže rešenja u šutu za tri poena. Sve to znamo i probali smo da se pripremimo kao prvi put kada smo igrali sa njima – poručio je trener Željko Obradović.

Pred duel sa Fenerbahčeom govorio je i Janis Papapetru.

– Očekujemo veoma tešku utakmicu. Fenerbahče je vrlo dobar tim, trenutno su ispred nas na tabeli. Pripremamo naše stvari i bićemo spremni da damo sve od sebe. Ovo je krucijalna utakmica za nas zbog situacije na tabeli. Znamo da su veoma iskusan i dobro vođen tim od strane trenera. Zbog toga moramo biti na svom maksimumu – istakao je Papapetru.

– Svi znamo koliko će ovo biti teška misija, jasno je da moramo da budemo veoma, veoma agresivni ovde – rekao je Dimitris Itudis.

Oglasio se i Melih Mahmutoglu:

– Naša zemlja prolazi kroz težak period, u našim srcima je mnogo tuge za sve ljude koji su izgubili živote nakon ovog zemljotresa i molimo se za ljude koji su i dalje tamo. Teško je fokusirati se na košarku sada, ali znamo koliko je ova utakmica važna za nas i daćemo sve od sebe da pobedimo – rekao je kapiten Fenerbahčea.

Od 2000. godine do danas, ova dva rivala su odigrala 11 utakmica i Partizan je slavio 5 puta, a Fenerbahče 6 puta.

Na posljednjih 11 mečeva, Partizan ima 9 pobjeda i 2 poraza i u seriji su od četiri uzastopna trijumfa, dok je ekipa Fenerbahčea igrala promjenljivo i pobijedila Albu u posljednjem meču, a prije toga zabilježila dva poraza – od Olimpijakosa i Asvela.

Prije toga su pobijedili Monako i Bajern, ali treba istaći da su ih ove dvije ekipe prilično namučile.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button