EVROPSKE LIGEFUDBAL

Tiket dana: “Doktor za klađenje” savjetuje na koje mečeve iz liga petice da se kladite

I ovog vikenda nas čeka puno kvalitetnih utakmica u ligama petice, a kladionica Meridian je ponovo spremila najveće kvote na planeti i najraznovrsniju ponudu. U ovom članku pročitajte ekspertski tiket dana sastavljen upravo sa kvotama iz Meridiana.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema. Svega par minuta je potrebno da se registrujete, a sve nove igrače kladionica MERIDIAN ČASTI SA 1.000: čak 500% bonusa i 500 besplatnih spinova čekaju samo tebe.

CRYSTAL PALACE – LIVERPOOL – 2
Kvota: 1.75

Crystal Palace ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj u prvom dijelu sezone. Imaju niz od sedam utakmica bez pobjede u Premijer ligi, a teško će se to promijeniti i nakon ovog vikenda. Ukoliko uskoro ne pronađu željenu formu, lako bi se moglo dogoditi da uđu u grčevitu borbu za opstanak.

Liverpool je konačno počeo da igra u skladu sa očekivanjima u domaćem prvenstvu. Relativno rutinske pobjede protiv Evertona i Newcastlea su utabale put ka top 4 i mjestu koje vodi u Ligu šampiona naredne jeseni. Ipak, debakl od Real Madrida je nešto što niko u klubu nije očekivao i ostaje da se vidi kako će uticati na tim.

Izostanci:

Crystal Palace: Nathan Ferguson (povreda)

Liverpool: Luis Diaz (povreda), Arthur Melo (povreda)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Četiri pobjede Liverpoola, jedan neriješen ishod.

Obrazloženje prognoze: Po formi u zadnjih mjesec dana, Crystal Palace je jedan od najgorih timova u takmičenju. Liverpool ne smije sebi da dozvoli novi pad sada kada su krenuli pobjeđivati u Premijer ligi i vjerujemo da će tako nastaviti i na ovom gostovanju u Londonu. Jurgen Klopp je dovoljno iskusan trener da ne dozvoli ekipi da se raspadne poslije debakla u utorak.

HOFFENHEIM – BORUSSIA DORTMUND – 2
Kvota: 1.85

Od trenutka kada je kročio u Bundesligu 2008. godine, Hoffenheim nije bio u težoj situaciji. Izgubili su četiri meča uzastopno i imaju svega dva boda više od mjesta koje vodi u niži rang takmičenja. Od pomoći nije bila ni šok terapija u vidu promjene trenera koja se desila prije par sedmica.

Borussia Dortmund s druge strane izgleda kao jedan od najboljih timova u Evropi od momenta kada se sezona nastavila. “Milioneri” su dobili svih osam mečeva koje su odigrali do sada, uključujući minimalan trijumf u Ligi šampiona protiv Chelsea.

Izostanci:

Hoffenheim: Grischa Promel (povreda), Robert Skov (upitan), Jacob Bruun Larsen (upitan)

Borussia Dortmund: Youssoufa Moukoko (povreda), Karim Adeyemi (upitan), Julien Duranville (upitan)

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Četiri trijumfa Borussie Dortmund i jedan iks.

Obrazloženje prognoze: Teško je vjerovati da će se ovaj fantastičan niz rezultata Borussie Dortmund prekinuti kod ekipe koja igra užasno od trenutka kada je Bundesliga nastavljena. Neće biti veliko iznenađenje ako gosti slave i sa nekoliko golova razlike.

REAL MADRID – ATLETICO MADRID – 1
Kvota: 1.80

Real Madrid ima osam bodova manje od Barcelone u La Ligi i trebaće im dosta sreće da bi odbranili titulu. Pored srećnih okolnosti u vidu kikseva najvećeg rivala, neophodno je i da “Kraljevski klub” pobjeđuje iz sedmice u sedmicu, a ovog vikenda ih čeka jedan od najtežih mogućih rivala.

Činjenicu da ne igra evropska takmičenja u drugom dijelu sezone, Atletico Madrid je iskoristio da se u potpunosti posveti obavezama u domaćem prvenstvu. 13 bodova iz zadnjih pet kola govori da se tim Diega Simeonea nalazi možda i u najboljoj formi od starta takmičarske godine.

Izostanci:

Real Madrid: Ferland Mendy (povreda)

Atletico Madrid: svi igrači su spremni za meč

Međusobni skor u zadnjih pet mečeva: Dvije pobjede Real Madrida, dva iksa i jedan trijumf Atletica.

Obrazloženje prognoze: Ovaj meč ima veću važnost za Real Madrid. Oni i dalje mogu da osvoje titulu, ali neophodno je ovdje uzeti tri boda. Atletico Madrid vodi bitku za mjesto unutar top 4, a to je više nego ostvarljivo i da izgube od gradskog rivala.

Meridianov tiket dana:

Crystal Palace – Liverpool – 2
Hoffenheim – Borussia Dortmund – 2
Real Madrid – Atletico Madrid – 1

Ukupna kvota: 5.83

Osim najjačim kvotama na planeti i najvećim onlajn kazinom na Balkanu, kladionica Meridian se može pohvaliti i konstantnim promocijama na uplatu, kojima časti svoje igače.

Ovaj put, odlučila je da u februaru na sve uplate karticama Maestro, Mastercard ili Visa, te vaučerima Kliker ili xBon igračima pokloni 10% od iznosa depozita. Fantastična prilika koja se ne propušta!

Bilo da svoj račun dopunjavate Klikerom, xBonom ili više praktikujete kartice, Meridian vam poklanja 10% bonusa na svaku uplatu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Ima dosta dobrih i jakih utakmica, Liverpool bi mozda mogao izvuci pobjedu, Real i Atletiko u gg

Back to top button