EVROPSKE LIGEFUDBAL

Jović otkrio šta je pošlo po zlu u Realu

Bivši napadač Real Madrida Luka Jović otvoreno je pričao o svojoj neuspješnoj epizodi u španskoj prestonici.

Očekivalo se da srpski reprezentativac postane vrhunski napadač u Madridu, nakon što ga je Zinedin Zidan 2019. doveo iz Ajntrahta iz Frankfurta za 60 miliona evra.

Nakon što je postigao 27 golova u svim takmičenjima te sezone, Ajntraht je odlučio da aktivira klauzulu o otkupu njegovog ugovora od Benfike, prije nego što ga je brzo prodao Realu, za profit od 40 miliona evra.

Međutim, očekivanja od njega su bila prevelik teret za Jovića, izgubio je i formu i samopouzdanje, pa je postigao samo tri gola tokom tri sezone u LaLigi, prije povratka u Frankfurt na pozajmicu.

Jovića su kritikovali navijači “blankosa” nakon niza kontroverzi, a Karlo Ančeloti je na kraju odlučio da ga pusti u Fjorentinu u besplatnom transferu prošlog ljeta.

Njegov odlazak se pokazao kao jedna od najvećih transfer promašaja Real Madrida u posljednjih nekoliko godina, a Jović tvrdi da nikad ne bi uspio tamo.

– Sve u Madridu je bilo pogrešno od početka. Napustio sam Ajntraht previše rano, a kada sam stigao u Madrid, svi reflektori su bili uprti u mene – rekao je Jović intervjuu za “Republiku”.

– Imao sam samo 21 godinu, bilo je komplikovano uklopiti se u najbolji klub na svetu. Pored povreda i korone, imao sam i nepravedan pritisak na sebi. Bilo je to nesrećno iskustvo.

Sada se u Fjorentini polako vraća u prepoznatljivu formu. Postigao je 11 golova ove sezone, šest u Ligi konferencija.

– Ovde u Fjorentini mogu da se razvijam. Zahvaljujem Roku Komisu što me je doveo ovde. Fjorentina ima sve što je potrebno da osvoji LK ove sezone – zaključio je Jović.

Jović je proteklog vikenda potvrdio pobjedu “Vile” nad Milanom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button