EVROPSKE LIGEFUDBAL

ZATVORSKA KAZNA Osuđen huligan koji je napao Dmitrovića

Huligan koji je tokom fudbalske utakmice u Ligi Evrope udario golmana Sevilje Marka Dmitrovića, u srijedu je osuđen na dvomjesečnu zatvorsku kaznu.

Navijač je osuđen za napad i za kršenje prethodne zabrane ulaska na stadion.

Lokalne vlasti su mu prethodno takođe zabranile ulazak u područje oko stadiona PSV-a.

Navijač PSV Ajndhovena 20-godišnji Dilano K. je 23. februara tokom revanš utakmice baraža za osminu finala Lige Evropa utrčao na teren i udario Dmitrovića.

Srpski golman ga je brzo savladao i oborio na zemlju dok nisu dotrčali fudbaleri obje ekipe i redari.

Tužioci su prošlog mjeseca naveli da je on imao dvije presude za prekršaje u vezi sa fudbalom i da je bio pod dejstvom alkohola kada je, 23. februara, utrčao na teren i udario Dmitrovića.

Uspio je da uđe na stadion koristeći ulaznicu koju mu je kupio prijatelj, naveo je holandski sud.

– Osumnjičeni ne samo da je prekršio zabranu prilaska stadionu, već je utrčao u teren u pijanom stanju i napao fudbalera. To je potpuno nepoštovanje prema žrtvi, fudbalskim klubovima i svim istinskim navijačima PSV-a. Osim toga, osumnjičeni je u dva navrata osuđivan za krivična djela u vezi sa fudbalom – navodi se.

Osim dvomjesečne zatvorske kazne, huligan je dobio i dodatnih mjesec dana zatvora uslovno, ako ponovi ovo krivično delo.

Prilikom donošenja presude, sudija je uzeo u obzir činjenicu da je huligan poslije ovog incidenta otpušten sa posla i izbačen iz kluba navijača.

Evropska fudbalska unija pokrenula je disciplinski postupak protiv kluba iz Ajndhovena, koji će vjerovatno biti kažnjen.

PSV je pobijedio u revanš utakmici sa 2:0, ali je i pored toga eliminisan iz Lige Evropa, pošto je u prvoj utakmici izgubio sa 0:3.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button