KOŠARKANBA

“Jokić? Njega niko ne može da zaustavi”

Nikolu Jokića naredne noći od 3.30 očekuje okršaj sa Filadelfijom.

Srpski centar će ponovo biti pod svetlom reflektora u Bol areni, ali ne i njegov glavni rival u borbi za MVP priznanje na kraju sezone, Džoel Embid.

Kako god bilo, oni koji su realni, jasno vide da Jokića malo šta može da zaustavi na putu ka “MVP tripleti”, osim ukoliko to ne bude urađeno iz razloga koji nisu direktno vezani za teren.

Poslije nedavnog meča sa Milvokijem, gdje je Jokića čuvao Bruk Lopez, koji slovi kao kandidat za nagradu najboljeg defanzivnog igrača sezone, mnogo toga je bilo jasno – Nikola je postigao 31 poen uz 11 asistencija.

Njegov saigrač Aron Gordon usudio se da kaže ono što mnogi u NBA misle, ali se možda ne usuđuju da kažu tako jasno i glasno, kao on.

– Čovječe, pa njega niko ne može da zaustavi. Defanzivni igrač sezone? Nije važno. I on ga je stalno faulirao. Jer ako ga ne fauliraš, nećeš ga zaustaviti. I on je to stalno radio, ali Nikola je pogađao. Nisu mu dosuđivali bacanja. To je smješno! Njegov rad nogu, osjećaj pod košem, to kako oseća odbranu i igra protiv nje, to je nevjerovatno, on je nivo ispred svega što sam vidio – kaže Gordon.

I sam Bruk Lopez kaže da mu je bilo jako teško na parketu.

– Teško je sa njim jer je tako dobar da van natera na faul. Morate da budete pametni. Lako možete da upadnete u njegovu zamku – objasnio je Lopez.

Ipak, mnogi tvrde da je Embid uspio da preskoči Jokića u trci za MVP, posebno u dva posljednja mjeseca.

Jedan od njih je i Džejson Timpf, NBA analitičar.

– Prije dva mjeseca rekao bih da je Jokić bolji od Embida. Mislim da je Embid u protekla dva mjeseca dokazao da je bolji igrač. Njegov plafon je na višem nivou, posebno što se tiče šuterskog uticaja i posebno toga što ga fauliraju. On je defanzivno stratosferu iznad Jokića – (pre)smjela je ocjena Timpfa.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button