EVROPSKE LIGEFUDBALREGION

Argentinac treba sa Zvezdom u LŠ, a on bi u River

Fudbaler Crvene zvezde Aleks Vigo otkrio je u razgovoru za argentinski “Tyc” da želi da se vrati u River Plejt.

Desni bek je zimus stigao u Beograd na jednogodišnju pozajmicu sa pravom otkupa i trebalo bi da bude dio tima koji će igrati u Ligi šampiona naredne sezone. Ipak, on ima i druge planove.

– Želja mi je da dobijem još jednu šansu u Riveru, da bih se ostvario u tom klubu. Želim da igram i budem onakav kakav sam bio u Kolonu. Dok sam igrao tamo, pripremao sam se u svakom pogledu za River – fizičkom i psihičkom. Ali, nije se dogodilo. Morao sam da odem, ali nadam se da ću se jednoga dana vratiti. Takođe i u Independijente, koji je prelijep klub – rekao je Vigo.

Pritisak na “Monumentalu” nije izdržao.

– Morao sam da odem u veliki klub, gdje su bili sjajni igrači i odličan trener. Marselu Galjardu sam veoma zahvalan. Od trenutka kada sam došao, pa do odlaska, naučio sam mnogo od njega. Mislim da je moja greška bila ta što sam se divio igračima i treneru, brzo sam psihički pao. Da ne bih iznevjerio trenrera, koji mi vjeruje, i saigrače, gledao sam kako da ne pogrešim. Trebalo je više da uživam i igram na drugačiji način. Tamo gdje sam stigao malo ko stigne, trebalo je da uživam u radu sa najboljim trenerom koji argentinski fudbal ima – dodaje Vigo.

Tokom perioda u Riveru se naročito zbližio sa nekadašnjim argentinskim reprezentativcem Encom Peresom.

– Enco Peres je sjajna osoba. Onog dana kada sam morao da napustim River mi je pozlilo, Enco je tada tražio da razgovara sa mnom. Lijepo smo pričali, rasplakao me je. Tog razgovora se sjećam i dan-danas. On nije bio samo kapiten, bio je više od toga. Nadam se da ću jednoga dana biti u prilici da ponovo dijelim teren sa njim. Kada je bio u Independijenteu, čuli smo se putem video-poziva, bodrio me je, govorio da nastavim da guram dalje – zaključio je Vigo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button