FUDBAL

REPREZENTATIVAC ŠVAJCARSKE Ne bih igrao u Saudijskoj Arabiji ni za 200 miliona

Kapiten Majnca Silvan Vidmer kaže da nikada, ni pod kojim uslovima, ne bi prihvatio da igra za ogroman novac poput Ronalda ili Benzeme.

Trend preuzimanja fudbala od strane moćnika sa Bliskog Istoka je nešto što će mnogim prvoklasnim fudbaerima željnih još profita razvući osmijeh na lice – ali u tu grupu ne spada reprezentativac Švajcarske i kapiten njemačkog Majnca Silvan Vidmer.

On nije neko ko bi po svaku cijenu prihvatio “nepristojnu” ponudu.

– Ne vidim sebe da igram u Saudijskoj Arabiji ni za 200 miliona za sezonu – izjavio je Vidmer u emisiji “Gredigg direkt”.

Zli jezici će reći na ovo – i te kako bi prihvatio da mu neko ponudi taj novac.

Vidmer je trenutno van stroja zbog povrede, neće ga biti u akciji sa reprezentacijom, a u intervjuu u pomenutoj emisiji pričao je i o nekim temama koje nisu vezane samo za igru.

Pričao je o mentalnom zdravlju fudbalera, kao i tabu temi – homoseksualcima u fudbalu.

– Ne poznajem nijednog gej fudbalera, ali sam sto posto uvjeren da o tome može otvoreno da se priča u Majncu. To ne bi bio problem kod nas u klubu – rekao je Vidmer i uzgred je pozdravio autovanje nekadašnjeg saigrača iz Udinezea Jakuba Jankta koji se javno deklarisao kao homoseksualac.

– Mislim da je sjajno što je to uradio – rekao je Vidmer.

Dotakao se Švajcaraci problema depresije i anksioznosti kod fudbalera. Sve ih je više sa tim poteškoćama. Prema nekim statistikama – čak 38%.

– Mnoge moje kolege imaju osjećaj da ne bi trebalo da pričaju kada im je loše. Ja sam drugačiji. Otvoreno pričam o svojim emocijama i kroz šta prolazim. Takođe mislim da bih mogao da utičem na takve igrače da krenu da otvorenije pričaju o svojim osjećanjima.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button