EUROKUPOVIFUDBAL

AEK IZDAO SAOPŠTENJE PRED GOSTOVANJE DINAMA Stroge instrukcije za navijače

Grčki AEK se oglasio saopštenjem pred ponovljeno gostovanje zagrebačkog Dinama trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Kako je taj meč bio procijenjen kao onaj visokog rizika, nije trebalo da bude navijača hrvatskog tima u Atini. Realnost je bila drugačija, a posljedice tragične.

U međuvremenu je AEK slavio u Zagreb poslije preokreta rezultatom 2:1 i u revanšu ima ulogu favorita.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

– Prijatelji AEK-a,

U subotu 19.08 naš tim vodi veliku takmičarsku bitku sa ciljem da završi započeto u Zagrebu i dođe do plasmana dalje. Kvalifikacija koja će biti najveće priznanje sjećanju na Mihalisa, koji će sigurno slaviti sa nama odozgo.

Zato moramo da pomognemo timu svim svojim snagama i zaštitimo ga od svake opasnosti.

Bezbjednosne mjere za utakmicu i sve što treba da se uradi u subotu su veoma specifične, o kojima se ne može pregovarati i na njih je policiji pažnju skrenula pažnju direktno UEFA, ali i grčka vlada nakon relevantnih saopštenja u srijedu (16.08) . U ovom trenutku nema smisla razgovarati o bilo čemu osim o potrebi da se odgovori na ono što je potrebno za nesmetan tok utakmice. Pogotovo poslije prve utakmice u Zagrebu, gdje je sve proteklo glatko gdje je pritisak UEFA na našeg protivnika bio proporcionalan, nemamo mjesta za greške.

Vrata OPAP Arene otvoriće se tri sata prije početka meča, u 18.45. Od tog trenutka niko neće moći da bude u okolini stadiona bez karte.

Okolina će biti zatvorena tri sata prije početka, a vršiće se stroge pretprovjere u nadležnosti policije. Jednako stroge će biti i kontrole na ulazima na stadion.

Svako ko nosi ranac ili torbu neće moći da prođe pretprovjeru i tako uđe u OPAP Arenu.

Strogo su zabranjeni laserski uređaji, generatori dima, baklje i uopšte opasni i zapaljivi predmeti. Naš tim će biti najstrože kažnjen za svaki slučaj njihovog korišćenja unutar stadiona i nema mjesta da se upali ni jedna baklja!

Bilo koji baner sa zabranjenim sadržajem (uvredljivim, političkim i sl.) i generalno nefudbalskim sadržajem ne može se postavljati i rezultiraće kaznom AEK-a, ali će stvarati i problem u vođenju utakmice.

Sva djeca koja dolaze na stadion moraju imati ulaznicu. Nijedno dijete neće moći da uđe na stadion bez karte.

Takođe je jasno da zbog strogih pretprovjera, navijači AEK-a koji imaju karte za meč moraju da dođu ranije na stadion kako da bi izbjegli bilo kakve neprijatnosti, tako i da bi izbegli gužvu i probleme na ulazima prije početka utakmice. Iz tog razloga, kapije našeg stadiona će se otvoriti tri sata prije početka utakmice kako bi se omogućio nesmetan protok nadolazećih gledalaca. Dan i vrijeme utakmice olakšavaju rano prisustvo.

Pored toga, od svih navijača AEK-a koji će u subotu uveče biti u OPAP Areni se traži da sa sobom ponesu dokaz o svom identitetu kako bi ga mogli pokazati policiji ako se od njih zatraži tokom pretprovjera – stoji u saopštenju.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button