FUDBALTRANSFERI

HRABROST ILI LUDOST Crnogorac prešao u klub iz svjetske “prestonice ubistava”

Crnogorski fudbaler Andrija Vukčević karijeru će nastaviti u jednom od najopasnijih gradova na svijetu.

Vukčević je pojačao meksički Huares iz Sijudad Huaresa, gdje su ga dočekali oduševljeni navijači novog kluba.

A ne tako davno, prije manje od 15 godina, osmjesi su bili posljednje što biste mogli da vidite u gradu na samoj granici sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Rat narko-kartela koji je bjesnio Meksikom je možda i najviše pogodio Sijudad Huares.

Tokom 2010. u gradu je zabilježeno 3.000 ubistava, a čak je i fudbal doživio udare, pa je lokalni klub Indios de Sijudad Huares ugašen.

Vlada Meksika u narednih nekoliko godina uspjela je da prekine rat klanova, a kao nada u novi i bolji život 2015. rodio se upravo Huares – klub čije zelene boje od sada će braniti i Vukčević.

– Fudbal ponovo cvjeta i mami osmjehe u Huaresu, prvi put poslije dugo vremena vijesti koje stižu iz ovog grada su pozitivne. Moć fudbala ponekad je možda precijenjena, ali ovog puta to nije slučaj – pisao je tih godina britanski Gardijan.

Sa normalnim životom u Huaresu i fudbalski klub je odmah krenuo sa velikim pričama – već 2015. godine osvojena je Druga liga, a naredne godine učinile su da Huares postane standardan član elitne meksičke Lige MX.

Vučkević sada stiže u klub koji se nakon sedam kola nalazi na trećem jmestu na tabeli – ispred velikana kakvi su Klub Amerika, Gvadalahara, Toluka, Krus Azul…

Nakon Budućnosti, Sevilje, Spartaka iz Subotice, belgijskog Beverena i Rijeke, vrijeme je za vjerovatno najneobičniju priču u karijeri 26-godišnjeg fudbalera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button