EVROPSKE LIGEFUDBAL

Šta se dešava sa Lukom Jovićem?

“Luka Jović je izgubljen”, piše madridski AS nakon što je srpski napadač od dolaska u Milan odigrao samo 38 minuta.

Jović je posljednjeg dana prelaznog roka kao slobodan igrač iz Fjorentine stigao u Milan, ali trener Stefano Pioli zasad ne računa na njega.

Pioli smatra da 25-godišnji Jović nije dobro fizički pripremljen i zato ga je izbacio iz sastava za posljednju utakmicu.

Milan je znao da bi s Jovićem mogao imati problema pa je s njim potpisao ugovor na samo jednu godinu uz opciju produženja na još tri ako obje strane budu zadovoljne saradnjom.

Jovića je prije četiri godine madridski Real doveo za 63 miliona evra iz Ajntrahta iz Frankfurta i tada je bio najskuplji srpski fudbaler u istoriji.

Kasnije je njegov rekord srušio Dušan Vlahović transferom u Juventus. Danas je Jovićeva vrijednost prema Transfermarktu samo osam miliona evra.

Ančeloti: Ponekad je lijen

Jović je za Real postigao samo tri gola i madridski klub ga je nakon godinu i po vratio na pozajmicu u Frankfurt, a naredne godine ga besplatno pustio u Fjorentinu.

Prošle sezone je za Fjorentinu odigrao 50 utakmica i postigao 13 golova, bio je treći najbolji strijelac Lige konferencija sa šest golova, ali je klub iz Firence odlučio da ga se riješi proteklog ljeta.

– Smatram da sam prerano otišao u Real, a u trenutku kada sam ja došao i dok sam bio u Realu, eksplodirao je Karim Benzema, koji je zasluženo osvojio ‘Zlatnu loptu’. Nisam imao sreće na početku. Prvo je bila korona, nakon toga i neke povrede, ali sigurno je to bilo jedno veliko iskustvo za mene – rekao je Jović nakon potpisa za Fjorentinu, a trener Reala Karlo Ančeloti za srpskog je napadača rekao da je ponekad lijen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button