FUDBAL

PROPAST BUGARSKE Krstajićev tim na putu da upiše istorijski neuspjeh u kvalifikacijama

Reprezentacija Bugarske i dalje je bez pobjede u kvalifikacijama za Euro 2024. i ima tri meča da izbjegne fijasko kakav nije viđen 63 godine.

Bugarski mediji tvrde da je meč sa Litvanijom posljednja prilika za reprezentaciju da ostvari pobjedu u aktuelnim kvalifikacijama i sačuva obraz.

Poslije Litvanije, Bugari gostuju Srbiji, pa čekaju Mađare u posljednjoj rundi i u tim mečevima teško se mogu nadati trijumfima.

Dakle, vrlo lako se može desiti da Bugari aktuelne kvalifikacije završe bez pobjede što im se posljednji put desilo davne 1960. godine u kvalifikacijama za evropsko prvenstvo.

To je bio i jedini put da nisu pobijedili nikog u kvalifikacijama za Euro.

Češće su bili bez pobjede u kvalifikacijama za Mundijal, i to u tri navrata, 1934, 1938. i 1954. godine.

Bugarski reprezentativni fudbal se prilično srozao posljednjih godina ali nikad toliko da bez pobjede završe kvalifikacije, međutim to bi vrlo lako moglo da se desi aktuelnoj generaciji.

Otuda je i meč sa Litvanijom neobično važan za Bugare i za samog selektora Mladena Krstajića kome se klupa prilično “zaljuljala” usljed slabih rezultata.

Eventualni neuspjeh sa Litvanijom vjerovatno će i nekadašnjeg selektora Srbije koštati posla, pošto je dobio ultimatum od čelnika Saveza da “preostala tri meča ekipa mora pokazati bolju igru i upisati makar jednu pobjedu”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button