ATPTENIS

POMOGAO I ĐOKOVIĆU Dimitrov eliminisao Alkarasa iz Šangaja!

Grigor Dimitrov savladao je Karlosa Alkarasa 5:7,6:2, 6:4 i obezbijedio mjesto među osam najboljih na turniru iz serije 1000 u Šangaju. Bugarin je prikazao sjajnu partiju, prije svega na servisu (10 asova) i zasluženo eliminisao drugog tenisera svijeta.

Odigrao je Dimitrov i malo za Novaka Đokovića, koji će se do kraja godine boriti za prvo mjesto na ATP listi za Alkarasom.

Mogao je Grigor i ranije da završi posao, da nije ispustio prvi set, koji je praktično imao u rukama. Vodio je sa brejkom 5:3, ali onda je djelovalo kao da se uplašio prilike. Alkaras je zaigrao znatno bolje i sa četiri vezana gema poveo 1:0 u setovima.

Međutim, nije to pokolebalo Bugarina. Drugi set je bio bukvalno perfektan sa njegove strane. Odmah je u prvom gemu napravio brejk, a na drugoj strani rivalu nije dao nijednu šansu da mu oduzme servis. Novim brejkom u sedmom gemu je osigurao izjednačenje u setovima.

Ušlo se u odlučujući set u kojem je Dimitrov došao do brejk lopte u trećem gemu i realizovao je. Uspijevao je da do kraja seta sačuva stečenu prednost i stigne do prve pobjede u četiri meča protiv aktuelnog šampiona Vimbldona.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button