FUDBALREGION

HRVATSKOJ UGROŽEN ODLAZAK NA EURO Zaista teška situacija, izvinjavamo se

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić kaže da je poraz od Velsa u Kardifu zaslužen.

Velšani su slavili sa 2:1 i tako se izjednačili sa “vatrenima” na tabeli, na dva kola prije kraja.

Hari Vilson je dva puta pogađao za domaće, dok je jedini gol za Hrvatsku postigao Mario Pašalić.

– Zaslužen poraz. Vels je bio bolji, agresivniji, pokazao više želje, riješio je svoje situacije. Imamo problem u napadu, nemamo ideje kako da dođemo do gola. Ovo je zaista loše. Doveli smo se u tešku situaciju. Imali smo izglednu situaciju, sad zavisimo od drugih. Imamo još dvije utakmice. Preuzimam odgovornost, mogao sam nešto bolje da napravim. Zaista teška situacija. Htio sam da Vida donese agresivnost i to je donio. Loša utakmica, moramo da se pobrinemo za ovo. Ovo je problem kad ne stvaramo šanse. Da, nismo imali kreacije napred. Bezidejni smo bili, zaista loše. Ne znam šta bih rekao na sve ovo. Moramo da podignemo glavu i izviniti se za ovo – rekao je Dalić.

Velsu predstoje utakmice sa Jermenijom na strani i Turskom kod kuće, dok će Hrvatska igrati u gostima sa Letonijom, odnosno sa Jermenijom u Zagrebu.

– U problemima smo, čekamo iduće dvije utakmice, ne zavisimo samo od sebe. Nadamo se da ćemo se oporaviti i da će neki igrači zaliječiti povrede. Na poluvremenu smo htjeli da okrenemo stvari. Juranović je imao mali problem. No odmah smo pogriješili na početku drugog dijela. Vels je bio agresivan, imao je podršku publike – kazao je on i dodao:

– Imamo puno problema, no moramo vidjeti kako da se podignemo, kako dobiti Letoniju, kako se pripremiti. Moramo ovo prebroditi i okrenuti se idućim utakmicama. One su za nas biti ili ne biti.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button