NEKATEGORISANO

MILOŠEVIĆ PREUZEO SVU KRIVICU “Portugal nije nivo na kojem smo trenutno”

Selektor BiH Savo Milošević bio je iznenađen nakon ubjedljivog poraza njegovog tima protiv Portugalije (5:0) u meču kvalifikacija za EP.

Portugalci su svih pet golova u Zenici postigli u uvodnih 45 minuta, tako da je debi Miloševića pred domaćom publikom mogao i gore da prođe.

Srpski stručnjak je preuzeo krivicu za ovaj poraz.

– Moram da priznam da mi je bilo iznenađenje ovo sve, sigurno sam ja najveći krivac za ovo. Energetski nismo mogli da im pariramo, oni su drugi nivo, ali to nema veze sa nama. Mi nismo bili na maksimumu, prije tri dana je izgledalo dobro, ali očigledno je da nemamo energije za dvije utakmice u tri dana. Mnogo ekipa ima taj problem. Jako teško je bilo održati nivo igre sa njima, na to se sve složio i rani gol. Na startu utakmice smo ušli sa negativnim rezultatom i sve je krenulo ka lošem. U svlačionici sam rekao igračima, koliko god da je teško, rekao sam da se drugo poluvrijeme odigralo na karakter i zaradilo za nešto bolje u budućnosti. Definitivno Portugal nije nivo gdje smo mi trenutno – rekao je Milošević.

Ne smatra da je imao dovoljno vremena da uvidi sve ono što ne valja u igri “zmajeva”, piše B92.

– Ja sam ovdje sedam dana i mogu tek analizu da napravim na osnovu ovih sedam dana, pa da kažem šta je realna sredina i da to popravimo u sljedećim okupljanjima. Imali smo dogovor da stojimo više obzirom na brzinu koju mi imamo, odnosno koju oni imaju. Nismo stizali i to je nešto što bi trebalo da prepoznam. Odgovornost za poraz je moja, ali kratko je vremena da bih te stvari mogao da prepoznam u prvoj nedJelji rada sa igračima. Suštinski nismo imali defanzivni balans u timu. Igrati ozbiljne utakmice bez ijednog defanzivnog veznog igrača je jako teško, Cimirota i Pjanića smo žrtvovali za te pozicije jer oni nemaju te defanzivne pozicije i to je srž tima. Ostajala nam je zadnja linija na vjetrometini zbog tog lošeg balansa – dodao je Milošević.

Milošević se nada baražu.

– Ne treba bježati od odgovornosti, sad je jasno da ćemo do Eura put morati da tražimo kroz baraž, a onda utakmice protiv Luksemburga i Slovačke mogu mnogo da posluže – zaključio je selektor BiH.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button