NEKATEGORISANO

KUVALJA OTPUTOVAO U RUSIJU „Cilj je postaviti Srpsku na svjetsku mapu sporta“

VLADIMIR Kuvalja, direktor Biciklistickog Saveza Republike Srpske i prvi čovjek trke Beograd Banjaluka danas je otputovao u Rusiju.

Tokom svog petodnevnog boravka sastaće se sa Ministrom Sporta Ruske Federacije Olegom Maticinom, Predsjednikom Olimpijskog Komiteta Rusije te izaslanikom Predsjednika Ruske Federacije i Ministarstvom inostranih poslova Ruske Federacije, kako bi intezivirali saradnju Srpske i Rusije na polju sporta i omladine. Radi se o razmjeni sportskih stručnjaka kao i organizacijom kampova za sportiste i mlade.

Kuvalja je ranije predstavljao Republiku Srpsku na prošlogodišnjem Forumu Sporta i već uspostavio saradnju koja je rezultirala uspostavljanjem saradnje nekoliko sportskih saveza, ali najvažnije je da će Republika Srpska moći slati svoje reprezentacije na sve međunarodne događaje koji se održavaju u Rusiji, kao i u još 14 zemalja.

Pored Ruskih predstavnika vlasti, Kuvalja će se sastati sa direktorom sporta Ujedinjenih Arapskih Emirata, Bahreina, Ministrom sporta Alžira, Armenije i Kirginstana, plan je da i ove zemlje dozvole nastup Reprezentaciji Republike Srpske.

Kuvalja je napomenuo, da je diplomatijom i naporima predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika utaban put za saradnju sa Rusijom, ali i sa drugim zemljama.

– Naš cilj jeste promocija Republike Srpske i postavljanje je na svjetsku mapu sporta. Saradnja sa drugim zemljama i promocija kroz sport je jedan od zadataka ka konačnom cilju – poručio je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button