EUROKUPOVIFUDBAL

HRVATI BIJESNI Dinamu prijeti katastrofa

Fudbaleri Dinama iz Zagreba izgubili su na svom terenu od Viktorije Plzen sa 0:1 (0:0) grupnoj fazi Lige konferencije.

Ovo je drugi poraz Dinama u grupi, a tim iz Zagreba poslije tri kola u grupi C ima tri boda, dok je češki tim vodeći sa devet bodova.

Identičan broj bodova imaju i Astana i Balkani u ovoj grupi, a hrvatski mediji ističu da se očekivalo da će Dinamo “idealnu grupu” u LK završiti sa maksimalnim učinkom.

– Sastav grupe bio je idealan za iskupljenje igrača, trenera i uprave za niz velikih grešaka ovog ljeta, koje su rezultirale ispadanjem iz kvalifikacija za Lige šampiona protiv AEK-a, zatim iz Lige Evrope od praške Sparte i neželjenim spuštanjem iz prve u treću evropsku klasu – piše Index i dodaje da Dinamu preti”sramotno ispadanje iz Evrope”.

– Ništa, dakle, od 18 bodova koje su mnogi već upisali, a čini se ni od prvog mjesta u grupi, koje se takođe odmah dalo Dinamu. Važno je što je Dinamo praktično ostao bez toga, jer ono donosi plasman u osminu finala LK, dok drugo mjesto nosi prolazak, ali u baraž za nokaut-fazu. Mada, Dinamo bi u ovakvom stanju bio veomao sretan da se do kraja dočepa te pozicije. Istina, sada je na njoj, ali s jednakim brojem bodova kao Balkani i Astana – navodi ovaj sajt.

Naredni meč fubaleri Dinama igraju protiv Viktorije Plzen na gostovanju 9. novembra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button